2020-10-27 18:57:54
Φωτογραφία για Αρχιμανδρίτης Παπακώστας, Σεραφείμ - Η «ΖΩΗ» ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ
Το θαυμάσιο βιβλίο: «Εδώ θα πας, στο στενό μονοπάτι», και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις βαρυσήμαντες απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις του π. Ηλία Μαστρογιαννόπουλου στον κ. Βασίλη Αργυριάδη, επανέφερε στο προσκήνιο τις δυο κορυφαίες μορφές της πιο 

δημιουργικής «παρεμβολής» στα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, του ιδρυτή της «Ζωής» π. Ευσέβιου Ματθόπουλου, και του π. Σεραφείμ Παπακώστα, διαδόχου του στην ηγεσία της, και δυναμικού μεταρρυθμιστή της.

Επιτομή βιογραφικής δοκιμής-«Συναξάρι»- του πρώτου από το βιβλίο μου, «Αυτοί που άνοιξαν το δρόμο»-εκδόσεις «Τήνος»- αναρτήθηκε σ’ αυτή την έγκριτη Ιστοσελίδα με τον τίτλο, «90 χρόνια δημιουργικής παρουσίας μιας κορυφαίας απουσίας»-29.06.2019- και ευρύτερη, «Η πιο δημιουργική εκκλησιαστική παρεμβολή», διατηρείται σε περίοπτη θέση από 11.11.2014. Στις γραμμές που ακολουθούν παραθέτουμε επιτομή βιογραφικής δοκιμής του π. Σεραφείμ Παπακώστα, υπό την ηγεσία του οποίου η «Ζωή» έπιασε κορυφή! Η αρχική, συν αντίστοιχη του π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, στο βιβλίο μου. «Μορφές Μεγάλων Ωρών»-εκδόσεις «Τήνος».

Διαβάστε περισσότερα »
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ