2020-11-04 10:28:35
Φωτογραφία για Αττική - Πρώτη νύχτα με lockdown στην εστίαση - Αυτοψία στις πλατείες
Δείτε εικόνες από την πλατεία Βαρνάβα και το Μοναστηράκι - Στα παγκάκια οι νέοι, αλλά χωρίς συνωστισμό Στα γνώριμά τους μέρη εμφανίστηκαν χθες, το πρώτο βράδυ μετά το lockdown στην εστίαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, νέοι κυρίως, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, και στο Μοναστηράκι.

Για ένα ακόμα βράδυ οι νέοι ήταν στις πλατείες, χωρίς να υπάρχει ο συνωστισμός των προηγούμενων ημερών, αλλά τα περισσότερα παγκάκια ήταν πιασμένα, από παρέες που θέλησαν να διασκεδάσουν με τον συνήθη τρόπο, με ποτά στο χέρι.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί αλλοδαποί, οι οποίοι και αυτοί βγήκαν στις πλατείες, δεν φορούσαν ούτε μάσκες. Και δεν είναι λίγες οι αναφορές από πολίτες και στις αρμόδιες αρχές ότι, σε περιοχές όπου ζουν κυρίως αλλοδαποί, δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας, ενώ δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.

Ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr κατέγραψε εικόνες και βίντεο από το πρώτο βράδυ του lockdown στην εστίαση σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας. Όσο το φθινόπωρο φεύγει και έρχεται ο χειμώνας, είναι σίγουρο πως και οι πλατείες θα σταματήσουν να γεμίζουν από κόσμο, ενώ όλοι περιμένουν να ανοίξουν και πάλι οι χώροι εστίασης.

Πράγμα που θα συμβεί, όταν το επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά χαμηλό και περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ