2020-11-04 22:22:08
Φωτογραφία για De Tomaso
Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η De Tomaso αναφέρεται πως η εξέλιξη της εντυπωσιακής P72 συνεχίστηκε αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επιπλέον πως η εταιρία είναι έτοιμη για την μεταφορά των μονάδων που σχετίζονται με την παραγωγή και τον σχεδιασμό αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των διοικητικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Ήδη η εταιρία έχει ξεκινήσει επαφές και συνομιλίες με φορείς σε αρκετές πολιτείες οι οποίες έχουν επιλεχθεί ως πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασης των μονάδων της και αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Με βάση το πλάνο που υπάρχει η παραγωγή της De Tomaso P72 αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2022. Η αποκάλυψη της P72 έγινε την περασμένη χρονιά και το εντυπωσιακό supercar συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια.

Χρησιμοποιεί το ίδιο ανθρακονημάτινο μονοκόκ με το Apollo IE καθώς η De Tomaso ανήκει στην ίδια εταιρία που ελέγχει και την Apollo Automobili. Πάντως σε αντίθεση με το Apollo που χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα η P72 θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο 5.0 V8 της Ford ο οποίος είναι αναβαθμισμένος από την Roush. Στόχος είναι η απόδοση να ξεπερνά τους 700 ίππους ενώ από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχει γίνει γνωστό πως ο κινητήρας θα συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία η P72 θα παραχθεί σε 72 αντίτυπα με την τιμή της να υπολογίζεται κοντά στις 750.000 ευρώ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ