2020-11-13 19:37:57
Φωτογραφία για H Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτεί με 6 εκατ. ευρώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία

medlabnews.gr iatrikanea

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων, υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης.  

Με το μνημόνιο επικυρώθηκε η απόφαση χρηματοδότησης για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 6 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020" και πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).  

"Μετά την έξυπνη κίνηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει αγορά εξοπλισμού για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να τα καρπωθεί, όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας αλλά και η κοινωνία ευρύτερα, δεδομένου ότι κάτω από τις συνθήκες που βιώνουμε αυτή την στιγμή από την πανδημία, τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι στην διάθεση και στις υπηρεσίες του συστήματος Υγείας για να συνδράμουν σε αυτήν την κρίσιμη φάση.Μόνο από τέτοιες έξυπνες λύσεις, από τέτοιες συνέργειες όπως εδώ, ανάμεσα στην Περιφέρεια και το υπουργείο, θα εξευρεθούν επιπλέον λύσεις που πραγματικά είναι παρά πολύ αναγκαίες αυτήν την περίοδο

. Προσβλέπουμε σε μια ακόμα στενότερη συνεργασία με κοινωνικό αποτύπωμα, και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, και ευρύτερα",  δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

"Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας λόγω της πανδημίας, τώρα που οι υγειονομικές μας δομές χρειάζεται να στηριχθούν, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να συστρατευθούμε στην κοινή προσπάθεια, κάνοντας βήματα μπροστά, γνωρίζοντας και την ευαισθησία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας. Είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω πως θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για τη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής, με τη βοήθεια και του επόμενου ΕΣΠΑ, της περιόδου 2021 - 27, προκειμένου να συνδράμουμε και περαιτέρω την προσπάθεια του κεντρικού κράτους αλλά και να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό των νοσοκομείων αυτών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και ενεργά, στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Πατούλης. 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος ο Φισφής από το Mega...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος ο Φισφής από το Mega...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ