2020-11-14 22:53:50
Φωτογραφία για Sherman M4A1  IXE


Η ιστοσελίδα www.bringatrailer.com δημοπρατεί ένα ιδιαίτερο όχημα, το τεθωρακισμένο Sherman M4A1.  Ναι, δεν πρόκειται για κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο ή τρολάρισμα, όντως δημοπρατείται στο Λος Άντζελες το συγκεκριμένο «όχημα», που φέρει μαζί του ένδοξες και σημαντικές στιγμές για την ανθρωπότητα, χάρη στη συμμετοχή του στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το συγκεκριμένο M4A1 Grizzly, όπως και ονομάζεται αποτελεί μία παραλλαγή του αρχικού μοντέλου της Sherman που κατασκευάστηκε στον Καναδά στα τέλη του 1943, ενώ είναι ένα από τα 20 συνολικά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία. Να αναφέρουμε ότι συνολικά κατασκευάστηκαν 6.281 μονάδες Μ4Α1 από το Φεβρουάριο του 1942 έως και το Δεκέμβριο του 1943.

 

Το M4A1 Sherman είχε χυτό πήγμα και εφοδιαζόταν με έναν αεροπορικό, αερόψυκτο αστεροειδή 9κύλινδρο κινητήρα Continental R-975 που περιλαμβάνει μονό καρμπυρατέρ. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κινητήρας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έχει κάνει τα απαραίτητα σέρβις, ενώ έχει αντικατασταθεί και το καρμπυρατέρ. Η ισχύς του μοτέρ μεταφέρεται στα πλανητικά γρανάζια των εμπρός τροχών μέσω ενός άξονα που συνδέεται στο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.


Ο πυργίσκος μπορεί εύκολα να περιστραφεί και περιλαμβάνει το βασικό πυροβόλο διαμέτρου 75 mm, υπάρχει επίσης ένα μικρότερο διαμέτρου 0,50 mm, τοποθετημένο και αυτό στον πυργίσκο και ένα ψεύτικο όπλο διαμέτρου 0,30 mm στο εμπρός τμήμα του άρματος. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές για το M4A1 είναι αρκετοί με την τιμή του να έχει ξεπεράσει ήδη τις 325.000 δολάρια και ενώ μένουν αρκετές ημέρες για το τέλος της δημοπρασίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ