2020-12-03 22:02:43
Φωτογραφία για Renault Twizy  F1?


Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό όπως το Twizy αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει δημιουργήσει η Renault στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το μικρό διθέσιο Twizy είναι ουσιαστικά ένα όχημα πόλης με λογική πολύ κοντινή σε αυτή των scooter και φυσικά η ηλεκτρική τεχνολογία του εστιάζει στην λειτουργικότητα και την χρηστικότητα στην καθημερινή χρήση και όχι στις επιδόσεις. Ωστόσο η βρετανική εταιρία βελτιώσεων Oakley Design εμπνευσμένη και από το πρωτότυπο Twizy F1 που είχε δημιουργήσει η ομάδα RenaultSport F1 το 2013, παρουσίασε μια άκρως δυναμική και πικάντικη εκδοχή του Twizy που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.

Βασικά στοιχεία της μετατροπής είναι οι μεγάλες ανθρακονημάτινες αεροτομές που έχουν προστεθεί στο εμπρός και πίσω μέρος στη λογική των μονοθεσίων της F1, καθώς και οι πλαϊνές ποδιές από το ίδιο υλικό. Επιπλέον η Oakley Design έχει αντικαταστήσει τους στάνταρ τροχούς με σημαντικά φαρδύτερους ώστε να φθάνουν το πλάτος των αεροτομών ενώ έχουν τοποθετηθεί και αγωνιστικού τύπου ασφάλτινα ελαστικά.


Ανάλογου ύφους είναι και οι αλλαγές που έχουν γίνει στην καμπίνα ώστε να δοθεί ένα πιο σπορτίφ ύφος. Έτσι μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί ένα αγωνιστικό τιμόνι μικρότερης διαμέτρου με επένδυση αλκαντάρα ενώ στο τζάμι της οροφής έχει τοποθετηθεί επένδυση με το καρό μοτίβο της σημαίας τερματισμού. Πάντως σε αντίθεση με το πρωτότυπο Twizy F1 της RenaultSport το οποίο συνδύαζε εμφάνιση με επιδόσεις διαθέτοντας μεταξύ άλλων αναβαθμισμένη ηλεκτρική μονάδα με απόδοση 100 ίππων το Twizy της Oakley Design έχει τον στάνταρ ηλεκτροκινητήρα των 18 ίππων οπότε δεν προσφέρει κάτι περισσότερο πέραν του οπτικού δυναμισμού του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ