2021-01-07 12:43:08
Φωτογραφία για Η συμμορία των Ρομά που εισβάλλει σε σπίτια ηλικιωμένων - Τους κακοποιεί και τους ληστεύει
Αυτός είναι ένας από τους δράστες, αναζητούνται άλλοι δύο - Πώς θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά της  Μια άγρια συμμορία Ρομά ληστών που κυκλοφορεί με ένα ασημί Hyundai «επισκέπτεται» σπίτια ηλικιωμένων, παριστάνοντας τους γείτονες που δήθεν κάνουν εργασίες σε διπλανά διαμερίσματα και θέλουν να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες επειδή τους προκάλεσαν φθορές, για να μπουκάρουν μέσα να κακοποιήσουν τα θύματα τους και να τους αρπάξουν τις λιγοστές τους οικονομίες αποτελεί πονοκέφαλο για την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες, συνηθίζουν να πραγματοποιούν διπλά χτυπήματα μέσα σε μια ημέρα με τελευταίες τις δύο επιθέσεις σε βάρος μιας 78χρονης και ενός 86χρονου στις περιοχές του Κολωνού και της Κυψέλης.

Μάλιστα, γείτονες κατάφεραν μετά τις σπαρακτικές φωνές των θυμάτων να βγουν στον δρόμο και να φωτογραφίσουν το Hyundai των δραστών με αποτέλεσμα μετά από έρευνες άνδρες της ΟΠΚΕ με οδηγό τις φωτογραφίες των γειτόνων - paparazzi να καταφέρουν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στον έναν εκ των τριών μελών της συμμορίας, έναν 21χρονο (φωτό που παρουσιάζει το protothema.gr), αναζητούνται οι άλλοι δύο συνεργοί του ενώ οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για πολυμελή συμμορία που χτυπά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.


Το κόλπο

Η άγρια συμμορία των Ρομά ληστών βάζει στο μάτι ηλικιωμένους. Είναι άλλωστε όπως λένε και οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ ο πιο εύκολος στόχος καθώς οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερα χαμηλές αντιστάσεις και είναι ανήμποροι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Έτσι, οι Ρομά ληστές αφού παρακολουθήσουν τον στόχο περνούν στην επόμενη φάση του σχεδίου. Χτυπούν το κουδούνι και με την πρόφαση ότι είναι γείτονες που κάνουν εργασίες στο διπλανό διαμέρισμα και έχουν προκαλέσει φθορές στον τοίχο των θυμάτων, ζητούν να περάσουν μέσα για να συζητήσουν πως θα τους αποζημιώσουν για τις φθορές που προκάλεσαν.

Με αυτή τη δικαιολογία, χτύπησαν στις 11 το πρωί της 3ης Ιανουαρίου το κουδούνι της 78χρονης στο ισόγειο της οδού Γρεβενών στον Κολωνό και μόλις η γριούλα τους άνοιξε και πείστηκε ότι πράγματι είχε μπροστά της ευσυνείδητους γείτονες που ήθελαν να την αποζημιώσουν ξεκίνησε το θρίλερ.

Το τρίο των Ρομά ληστών, την έσπρωξε με βια μέσα και αφού την κάθισε σε μια καρέκλα κλείνοντας της το στόμα, οι άλλοι δύο ξεχύθηκαν στο υπνοδωμάτιο και την κουζίνα και άρχισαν να ψάχνουν. Λίγο αργότερα με λεία ένα μικρό πορτοφολάκι που περιείχε τη σύνταξη των 290 ευρώ, βγήκαν έξω και επιβιβάστηκαν στο ασημί Hyundai. Γείτονες που άκουσαν τη γιαγιά να φωνάζει ξεψυχισμένα βοήθεια βγήκαν έξω και φωτογράφησαν τους δράστες και το όχημα διαφυγής τους και έδωσαν το υλικό στην Αστυνομία.

Το δεύτερο χτύπημα της ίδιας συμμορίας σημειώθηκε 50 λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά, στην περιοχή της Κυψέλης στο διαμέρισμα ενός 86χρονου στην οδό Κιμώλου. Αφού χτύπησαν τα κουδούνι και πέρασαν στο εσωτερικό του σπιτιού στον 1ο όροφο προφασιζόμενοι ότι θέλουν να τον αποζημιώσουν, ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τον 95χρονο και τη σύζυγο του και οι άλλοι δύο πήγαν μέσα και «ψαχούλευαν» το υπνοδωμάτιο. Με λεία 2.500 ευρώ, κοσμήματα και χρυσαφθικά απροσδιόριστής αξίας, βγήκαν έξω τρέχοντας και μπήκαν στο ασημί Hyundai για να την κοπανήσουν. Όμως και σε αυτή την περίπτωση οι φωνές του ζευγαριού που βγήκαν στο μπαλκόνι να ζητήσουν βοήθεια κινητοποίησαν τους γείτονες που τους τράβηξαν φωτογραφία και έδωσαν τα ντοκουμέντα στην Αστυνομία.

Η σύλληψη

Μετά τα δύο απανωτά χτυπήματα σε Κολωνό και Κυψέλη και τα καρέ που τράβηξαν οι γείτονες paparazzi οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ «όργωσαν» τα περίεργα στέκια της Αθήνας και στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας κατάφεραν να εντοπίσουν στην οδό Μουστακλή το ασημί Hyundai. Αμέσως το «μπλόκαραν» και πέρασαν χειροπέδες στον έναν εκ των τριών ληστών έναν 21χρονο Ρομά χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Πάνω του βρέθηκαν χρυσαφικά ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της άγριας συμμορίας. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ