2021-01-13 14:00:44
Φωτογραφία για Bitcoin: Πώς «έκαψε» 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

 

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έπεσε από τα 1,08 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 931 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες - Ποιοι μιλούν για «φούσκα»

Το Bitcoin μετά από το συνεχές ράλι το τελευταίο διάστημα – σημείωσε αύξηση πάνω από 300% και υψηλό όλων των εποχών το οποίο διαμορφώθηκε περίπου στα 42.000 δολάρια – μέσα σε μια μέρα, υποχώρησε περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες – με την αξία του να διαμορφώνεται στα 34.200 δολάρια, για να βουτήξει λίγο αργότερα και άλλο πιο χαμηλά στα 30.863. Και το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, η Ether έχασε αφού μειώθηκε 15% και συρρικνώθηκε κάτω από 1.060 δολάρια.

Η βουτιά αυτή διέγραψε 150 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων μόλις μέσα σε λίγες ώρες. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε από τα 1,08 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 931 δισ. δολάρια σύμφωνα με το CNBC.

Αρκετοί από τους επικριτές του bitcoin, όπως ο οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ, χαρακτηρίζουν το bitcoin ως μια φούσκα. Ωστόσο, το θετικό κλίμα γύρω από το κρυπτονομίσμα παραμένει. Αυτό οφείλετε σε διάφορους παράγοντες κυρίως όμως στη στήριξή του από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.


Έχει χαρακτηριστεί ως «ψηφιακός χρυσός». Θεωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου και μια αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Πρόσφατα, η JPMorgan δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα καθώς ανταγωνίζεται με το χρυσό ως «εναλλακτικό» νόμισμα. Οι στρατηγικοί της επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν, ωστόσο, ότι το bitcoin θα πρέπει να γίνει λιγότερο ασταθές για να φτάσει σε αυτήν την τιμή.

«Αυτή η βραχυπρόθεσμη πτώση είναι και φυσιολογική αλλά και αναγκαία. Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για μελλοντικούς επενδυτές καθώς φτάνουμε γρήγορα στα 50.000 δολάρια αυτό το τρίμηνο και στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε ο Τζιαν Τσου, ιδρυτής της Kenetic Capital.

anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ