2021-01-13 23:30:33
Φωτογραφία για Toyota GR Yaris VS Nissan GT-R


Το Toyota GR Yaris είναι ίσως η πιο καυτή παρουσία στο χώρο των μοντέλων υψηλών επιδόσεων αυτό το διάστημα καθώς πολλοί δεν διστάζουν να αναφέρονται σε αυτό ως το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο του 2020 ακόμα και όταν απέναντι υπάρχουν εξαιρετικά supercars.

Ωστόσο η ιαπωνική κουλτούρα σε ότι αφορά τις επιδόσεις είναι γνωστό πως δεν γνωρίζει περιορισμούς και έτσι η γνωστή HKS παρουσίασε μια ακραία βελτίωση του καυτού Yaris η οποία εντυπωσιάζει σε όψη, απόδοση και ικανότητες. Ξεκινώντας από την εικόνα το GR Yaris της HKS είναι εφοδιασμένο με ένα Rocket Bunny το οποίο αυξάνει σημαντικά το πλάτος χάρη στις προεκτάσεις των εμπρός και πίσω θόλων την στιγμή που η τεράστια πίσω αεροτομή θυμίζει πολύ αυτές που βλέπουμε στα αυτοκίνητα του WRC. To οπτικό πακέτο συμπληρώνουν οι σφυρήλατες ζάντες Advan Racing R6 με ημισλίκ ελαστικά Yokohama Advan A052.

Αντίστοιχα ακραίες είναι όμως και οι επεμβάσεις που έχουν γίνει κάτω από το καπό καθώς ο κινητήρας έχει νέο μεγαλύτερο υπερτροφοδότη, νέο intercooler και αναπρογραμματισμένη κεντρική μονάδα ελέγχου με αποτέλεσμα η απόδοση να φθάσει τους 375 ίππους ενώ με την προσθήκη ψεκασμού αζώτου υπάρχει μια περεταίρω αύξηση στους 475 ίππους
. Προκειμένου να αποδείξει την ταχύτητα και τις ικανότητες του αυτοκινήτου η HKS δοκίμασε το βελτιωμένο GR Yaris την γνωστή πίστα Tsukuba στην Ιαπωνία με το αυτοκίνητο να ολοκληρώνει τον ταχύτερο γύρο του σε 58,4’’. Πρόκειται για μια απίθανη επίδοση καθώς νικά τον χρόνο των 59,3’’ που έχει πετύχει στην ίδια πίστα το Nissan GT-R Nismo.
Δ anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ