2021-01-25 23:38:22
Φωτογραφία για Πώς είναι να ζεις σε μια πολυγαμική αίρεση;


Η εμπειρία που έχει ένα μοναχοπαίδι μεγαλώνοντας απέχει πολύ από εκείνη εκείνη που έχουν π.χ. τα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας, τα οποία μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι και σε στενή επαφή το ένα με το άλλο. Παρόλο που κάθε μία από τις παραπάνω καταστάσεις έχει τα θετικά και τα αρνητικά της (που σίγουρα δεν είναι εφικτό να αναλυθούν εδώ) πρόκειται για δύο μοντέλα οικογένειας που έχουμε συνηθίζει να συναντάμε στην κοινωνία και δεν ξενίζουν κανέναν. Τι συμβαίνει όμως όταν μία οικογένεια αποτελεί την ενσάρκωση των πιστεύω μιας παράξενης αίρεσης, και ο τρόπος ζωής της ουσιαστικά παραβιάζει τους νόμους της χώρας όπου βρίσκεται;

Τότε σίγουρα μιλάμε για μία καθόλου συνηθισμένη κατάσταση, που «γεννά» πολλές απορίες Αυτές τις απορίες επιχειρούν να λύσουν με αναρτήσεις τους στο TikTok τρία αγόρια, γιοι του «πιο διαβόητου ανοιχτά πολύγαμου άνδρα στον Καναδά». Οι τρεις νεαροί, που πλέον έχουν εγκαταλείψει την ασυνήθιστη οικογενειακή εστία στο Μπάουντιφουλ της Βρετανικής Κολομβίας, εξηγούν πώς ήταν να μεγαλώνει κανείς στους κόλπους της αντισυμβατικής οικογένειας, η οποία μετρά 150 παιδιά και 27 «πνευματικές συζύγους».


Κεντρικό πρόσωπο αυτής της οικογένειας είναι φυσικά ο 64χρονος σήμερα Γουίνστον Μπλάκμορ, πρώην επίσκοπος της «Εκκλησίας FLDS» (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints), μίας από τις μεγαλύτερες αιρέσεις της εκκλησίας των Μορμόνων. Όταν ο επικεφαλής της «Εκκλησίας FLDS» απομάκρυνε το 2002 τον Μπλάκμορ από τους κόλπους της, εκείνος ίδρυσε το δικό του «παρακλάδι» που έχει την έδρα του στο Μπάουντιφουλ και μετρά μερικές εκατοντάδες πιστούς. Πίσω από αυτό το σχίσμα βρίσκονταν πολλοί λόγοι, ωστόσο ο πιο βασικός φαίνεται πως ήταν η κόντρα με τον επικεφαλής της Εκκλησίας FLDS, Γουόρεν Τζεφς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζεφς βρίσκεται σήμερα σε φυλακή στο Τέξας, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, τα οποία θεωρούσε «νύφες».

Ο Μπλάκμορ, θερμός υποστηρικτής της πολυγαμίας, βάλθηκε να δώσει στο νέο του ποίμνιο το «καλό παράδειγμα» δημιουργώντας με τα χρόνια μια... οικογένεια «μαμούθ». Αυτό φυσικά του έχει προκαλέσει πολλά νομικά προβλήματα, με αποκορύφωμα την καταδίκη του το 2017, η οποία κατέληξε ωστόσο σε μία αρκετά ελαφριά ποινή, μόλις τριών μηνών σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο 19χρονος σήμερα Μέρλιν Μπλάκμορ, γιος του Γουίνστον Μπλάκμορ, μιλά ανοιχτά στα social media για την ζωή του και τα παράξενα παιδικά του χρόνια. Μαζί με ετεροθαλή αδελφό του Μάρεϊ, 19 ετών, και τον 21χρονο αμφιθαλή αδερφό του Γουόρεν, μοιράζονται στο TikTok ιστορίες και εμπειρίες που απέκτησαν μεγαλώνοντας στο ασυνήθιστο αυτό περιβάλλον. Σύμφωνα με την Daily Mail, και οι τρεις νεαροί έχουν απομακρυνθεί πλέον από αυτόν τον τρόπο ζωής, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τις μητέρες τους και εκφράζουν την ελπίδα ότι η επόμενη γενιά στο Μπάουντιφουλ «θα είναι οικογένεια και όχι αίρεση».

Σε ένα από τα βίντεό του, ο Μέρλιν (που πλέον ζει στις ΗΠΑ), εξηγεί πώς αναγκάστηκε να φύγει από την κοινότητα επειδή ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία του. «Ήθελα να μιλήσω γι' αυτό αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα εμφανιζόταν στην πόρτα μου και θα προσπαθούσε να με βλάψει απλά και μόνο γιατί θα έλεγα την αλήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τώρα αισθάνεται ελεύθερος να πει τα πάντα για τον παράξενο τρόπο που μεγάλωσε.

Σε μία απο τις αναρτήσεις του, ο 19χρονος αποκαλύπτει ότι είναι μέρος μιας τριάδας παιδιών του Γουίνστον Μπλάκμορ που γεννήθηκαν την ίδια μέρα, αλλά από διαφορετικές μητέρες, αποκαλώντας τον εαυτό του... «τρίδυμο» με τον ετεροθαλή αδελφό του και την ετεροθαλή αδελφή του. Δυστυχώς δεν έχει πλέον καμία επαφή με αυτά τα άτομα, αφού έχουν παντρευτεί και έχουν κάνει την δική τους οικογένεια μέσα στους κόλπους της ομάδας.

Κάτι που θίγει ακόμα στα βίντεό του είναι η τεράστια διαφορά ηλικίας που χωρίζει τα 150 αδέλφια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι 44 ετών, ενώ ο μικρότερος μόλις ενός.

Αν αναρωτιέστε πώς ήταν τα πάρτι γενεθλίων σε μία τόσο αλλόκοτη οικογένεια, η αλήθεια είναι ότι δεν διέφεραν και τόσο από τα κανονικά. «Δεν συμμετείχαν 150 άτομα υποχρεωτικά σε κάθε γιορτή. Γινόντουσαν μικρά πάρτι με τους φίλους σου και τα αδέλφια που ήταν πιο κοντά στην ηλικία σου», εξηγεί ο Μέρλιν. Μερικές φορές, όταν κάποια γενέθλια ήταν την ίδια μέρα ή έπεφταν πολύ κοντά, γινόταν μια μεγαλύτερη γιορτή, αλλά αυτό ήταν πιο σπάνιο.

Ο Γουόρεν Μπλάκμορ, 21 ετών, ζει ακόμα στον Καναδά και μιλά επίσης πολύ ανοιχτά για όσα έχει ζήσει. «Εγώ και ο Μέρλιν είμαστε αμφιθαλή αδέλφια και κολλητοί φίλοι. Με τον Μάρεϊ μεγαλώσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι και κάναμε τα πάντα μαζί, οι μητέρες μας είναι αδελφές. Αντί να τσακωνόμαστε όπως κάνουν πολλά αδέλφια στηρίζαμε πάντα ο ένας τον άλλον», αναφέρει σε δικές του αναρτήσεις ο νεαρός.

Σε ένα κλιπ, περιγράφει πώς συνδέονται οι σύζυγοι του πατέρα του: «Είναι τρελό αλλά ο πατέρας μου είχε 27 συζύγους σε κάποια φάση. Υπήρχαν έξι διαφορετικές ομάδες αδελφών. Δύο ομάδες τριών αδελφών και τέσσερις ομάδες τεσσάρων διαφορετικών αδελφών από άλλη οικογένεια».

Ο 21χρονος αναφέρει σε άλλο κλιπ ότι μεγαλώνοντας έκανε μάθημα σε τάξη με 19 μαθητές στο σχολείο όπου διηύθυνε ο πατέρα του. Όλα τα παιδιά είχαν γεννηθεί όπως και ο ίδιος το 1999. «Είχα πέντε αδελφούς, τέσσερις αδελφές, επτά ξαδέλφια και δύο ανίψια στην τάξη μου», σημειώνει.

Η οικογένεια καλλιεργούσε τα δικά της τρόφιμα, όπως πατάτες, καλαμπόκι και ντομάτες, για να ανταποκριθεί στα έξοδα της ανατροφής τόσων μελών, και αρκετά από τα παιδιά συμμετείχαν στις αγροτικές εργασίες.

Ο Μάρεϊ Μπλάκμορ, με τη σειρά του, αποκαλύπτει πώς έφυγε από το ιδιωτικό σχολείο και εγγράφηκε στο δημόσιο για το τελευταίο έτος των σπουδών του, και πώς «διδάχθηκε» στοιχεία για την ίδια του την οικογένεια μέσα από ένα μάθημα για την ιστορία της νομοθεσίας. «Καθόμουν που λέτε ανυποψίαστος στην τάξη, κάνοντας τα δικά μου, και ξαφνικά φτάνουμε στο κεφάλαιο για την πολυγαμία. Εκεί υπάρχει μία ολόκληρη ενότητα για την οικογένειά μου. Όλοι ήξεραν ότι αυτοί ήταν οι δικοί μου. Τότε λοιπόν διδάχθηκα κι εγώ γι' αυτούς».

Με πληροφορίες από Daily Mail anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ