2021-01-28 19:20:12
Φωτογραφία για Mediatown: Η δύναμη του Πρωινού, η αντοχή του Ευτυχείτε, η ξεχασμένη Φαμίλια, καθημερινή Μουρμούρα, η συμφωνία ALPHA-STAR, η Ηλιάνα,οι Roomies, η μάχη του Αποκλειστικού και η πρώτη θέση
Το "Mediatown" είναι ξανά εσώ! Και σήμερα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε. Για πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στους δρόμους αυτής της μιντιακής πόλης Πήρε δύναμη το «Το Πρωινό»

Ο Γιώργος Λιάγκας επέστρεψε πιο έτοιμος από ποτέ στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Έχοντας πλέον μάθει να αποφεύγει τις κακοτοπιές, μετά την περσινή κακή στιγμή στον ΣΚΑΙ, μπορεί πλέον να αναδείξει τις πολύ δυνατές πλευρές που έχει ως παρουσιαστής. Ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με τις ατάκες του, τις απρόσμενες πληροφορίες που καταθέτει στον αέρα και το σχόλιο που μπορεί να φέρει αναστάτωση στην εγχώρια showbiz. Η πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 απέκτησε ξανά την ενέργεια που της έλειπε, ενώ η παρουσία του Τάσου Τεριάκη είναι πολύ βοηθητική καθώς προσδίδει στην εκπομπή και νέα πιο info χαρακτηριστικά. 

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το «Ευτυχείτε»

Τα νούμερα τηλεθέασης μέχρι στιγμής αφήνουν ικανοποιημένους τους ανθρώπους του καναλιού, ωστόσο το "Ευτυχείτε" αποδεικνύεται πολύ δυνατό για να πεθάνει
. Η εκπομπή έχει καταφέρει να αποκτήσει μία πολύ δυνατή ροή στη θεματολογία και σε επίπεδο σκαλέτας ο δαιμόνιος Θέμης Μάλλης καταφέρνει να "χτυπά" υψηλές τηλεθεάσεις σε ένα μικρό κανάλι και με μία παρουσιάστρια που έχει αδυναμίες. Ναι, μπορεί η Κατερίνα Καινούργιου με τα χρόνια να βελτιώνεται, αλλά η εξάρτησή της από το ακουστικό της και η κακή διαχείριση του πως θα μοιράσει τον λόγο στους συνεργάτες της είναι προβλήματα εμφανή. 

Ο ΑΝΤ1 ξέχασε τη «Φαμίλια»

Το "Παρουσιάστε" και ο "Ήλιος" στηρίχθηκε αρκετά με τις χριστουγεννιάτικες επαναλήψεις, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν ενισχυμένα με τη νέα χρονιά. Αντίθετα, ο ΑΝΤ1 ξέχασε να προβάλλει τη "Φαμίλια", την περίοδο των εορτών που ο κόσμος βλέπει περισσότερο τηλεόραση και μπορεί να αποκτήσει νέες τηλεοπτικές συνήθειες. Το χθεσινό μονοψήφιο ήταν αναμενόμενο και ίσως το ότι πλέον θα προβάλλεται το απόγευμα σε επανάληψη είναι μία καθυστερημένη προσπάθεια να στηριχθεί ένα πρόγραμμα που είναι καλό, αλλά δεν έχει την πορεία που θα του άξιζε. Προσωπικά, θεωρώ καλύτερο το "Φαμίλια" από το "Παρουσιάστε"...

Καθημερινή η «Μουρμούρα»;

Μένοντας στις κωμωδίες, είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει στη σειρά "Έλα στη θέση μου". Μία σειρά που "χτυπούσε" 25αρια και που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανταγωνιστών, τώρα με το ζόρι ξεπερνά το 10%. Τα λεγαμε από πέρυσι ότι το σήριαλ έπρεπε να ρίξει αυλαία και ότι μία νέα σεζόν θα έφερνε μεγάλη πτώση. Άλλο ένα λάθος που προστίθεται στη λίστα των σφαλμάτων της νέας διοίκησης του ALPHA. 

H prime time του ALPHA και η έλλειψη εμπιστοσύνης...

Πάντως, μία πληροφορία που ακούγεται είναι ότι στη θέση του "Έλα στη θέση μου" από τη νέα σεζόν θα μπει το "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" που υπάρχουν σκέψεις να γίνει καθημερινό και ενδεχομένως και με την προσθήκη νέου ζευγαριού. Αυτό έρχεται ως συνέχεια του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Γιώργου Πασχαλίδη στο "Τηλεκοντρόλ" (δες εδω) που ανέφερε ότι τη νέα σεζόν ο ALPHA θα έχει ριάλιτι στο 9-11 και στο 11-12 θα τοποθετηθεί μία καθημερινή σειρά. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός». Στο κανάλι δεν αποκλείεται να δούμε τη νέα σεζόν και τρία ριάλιτι. Έχουμε το "Bachelor", τον "Εφιάλτη στην κουζίνα" που θέλουν να το συνεχίσουν και κάτι ακόμη που αναζητούν. 

«Σπάει» η συμφωνία;

Αυτό φυσικά θα φέρει νέες αναταράξεις ανάμεσα στα δύο μαγαζιά του ίδιου ομίλου. Μέχρι και τώρα, υπάρχει μία "σιωπηλή" συμφωνία πως τα δύο κανάλια δεν θα φέρουν απέναντι ριάλιτι προγράμματα. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει την επόμενη σεζόν, που ο ALPHA αντιλαμβάνεται πως δύσκολα σε κάποια slot μπορεί να φέρει νούμερα με μυθοπλασία. 

Πάντως, και η νέα καθημερινή σειρά, όσο καλή και να είναι, ήδη ξεκινά με ένα μεγάλο μείον. Η τραγικά κακή διαχείρηση της σειράς "Η Αγγελική" με τις συνεχείς αλλαγές στην ώρα προβολής έχει δημιουργήσει ένα κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης των τηλεθεατών στη μυθοπλασία. 

To παράδοξο στη μεσημεριανή ζώνη του ALPHA...

Μένουμε λίγο στον ALPHA. Συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι η τέλεια παρουσιάστρια, ωστόσο το "Pop Up" δεν καταφέρνει να ξεκολήσει από τα μονοψήφια. Αυτό οφείλεται στο ότι η εκπομπή δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα και επιλέγει λύσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή, όπως το "Fashion Police". Το σίγουρο είναι πως το κανάλι πρέπει να κρατήσει την Ηλιάνα στο πρόγραμμά του και να της δώσει κάποιο project που της ταιριάζει. Πάντως, αν το STAR βγάλει του χρόνου το "Dancing with the stars", θα ήταν ιδανική. 

Άνευρες «Roomies»...

Η ιδέα των "Roomies" αρχικά φαινόταν μια έξυπνη πρόταση με μια πετυχημένη σύνθεση. Στην πράξη είδαμε ένα περιεχόμενο πραγματικά αδιάφορο που τις έχει παγιώσει στα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης. Έντονες προσωπικότητες και οι τρεις Roomies ,αλλά δεν βλέπουμε να έχουν βρει τα πατήματα τους και το ρόλο που θέλει να έχει η κάθε μια μέσα σε αυτό. Η θεματολογία βασίζεται στην ανασκόπηση της εβδομάδας, αλλά απουσιάζει τόσο η άποψη, όσο και η πληροφορία ώστε να αποφύγουν το φαινόμενο της «κονσέρβας» . Οι συνεντεύξεις που θα μπορούσαν να παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον και να μην είναι τόσο διεκπεραιωτικές

Άλλη εποχή...

Επιστροφή από τα παλιά για το τηλεπαιχνίδι  "Super  Market Sweep", με παρουσιαστή τον Τόνυ Σφήνο  έρχεται να μας ξανά συστήσει το Mega .Για το ταλέντο του δεν χρειάζονται συστάσεις ούτε για το χιούμορ, ούτε για την αμεσότητα του, αφού καταφέρνει να δώσει παλμό σε ένα τέτοιο τηλεπαιχνίδι. Το Souper Market Sweep είναι ένα τηλεπαιχνίδι μια άλλης εποχής και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στο σήμερα και  να παρουσιάζει κάποιο  ενδιαφέρον γιατί οι ανάγκες των τηλεθεατών έχουν  αλλάξει .Ο τηλεθεατής μένει απλώς θεατής βλέποντας “γραφικούς” παίκτες να τσαλακώνονται και δεν γίνεται και ο ίδιος παίκτης από τον καναπέ του σπιτιού του.

Η μάχη του αποκλειστικού Κλείνουμε με το Mega λέγοντας πως το "Πάμε Δανάη" έχει βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και σιγά σιγά αποκτά μία ταυτότητα. Ίσως το κανάλι θα πρέπει να επενδύσει σε αυτή την προσπάθεια. Βέβαια, χρειάζεται λίγο προσοχή στο τι "βαφτίζουμε" αποκλειστικό. Ο Λιάγκας είπε πριν δύο μέρες πως η Κατερίνα Παπουτσάκη θα είναι στην κριτική στο "Y.F.S.F" και σήμερα στην εκπομπή του Mega το παρουσίασαν ως αποκλειστικό. 

Η μάχη για την πρωτιά

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως στο τέλος του δεύτερου μισού της σεζόν θα βγει πρώτος ο ΣΚΑΙ, δεύτερος ο ΑΝΤ1, τρίτο το STAR και από εκεί και πέρα το "χάος". Το "Survivor" έφερε ανέλπιστα ποσοστά που κανείς δεν περίμενε, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες. Η αλλαγή στην πρώτη θέση θα γίνει σε περίπτωση που η "Φάρμα",  το "Y.F.S.F" και το "5 επί 5" του Μάρκου Σεφερλή ανεβάσουν σημαντικά το μερίδιο τηλεθέασης του ΑΝΤ1, ενώ την ίδια ώρα το "House of fame" και το "Makeover" της Δούκισσας Νομικού δεν φέρουν τα αναμενόμενα. Στον ΑΝΤ1, πάντως, ελπίζουν πως ο Σεφερλής θα φέρει σημαντική άνοδο τόσο στο "Still Standing" της Μπεκατώρου που με τη σειρά του μπορεί να ανεβάσει το δελτίο ειδήσεων που δεν διανύει και την καλύτερη του φάση, παρά την ενίσχυση των σχολιαστών. 

Αυτά για σήμερα! 

Να σας ενημερώσουμε πως πλέον θα βγαίνουν εναλλάξ τις Δευτέρες οι στήλες "Μοντέρ" και "Τηλεβαρόμετρο" και τις Πέμπτες το "Mediatown" και το "Τηλεκοντρόλ". 

Εμείς θα τα ξαναπούμε σε 15 μέρες, μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας...

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ