2021-02-03 21:29:45
Φωτογραφία για «Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ από το σταθμό» – Ένα τραγούδι σε στίχους του 15χρονου Κωνσταντίνου που «έφυγε» στο Μεζούρλο.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΖΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕ ΓΡΑΜΜΕΣ

Σε τόπο τραγωδίας έχει εξελιχθεί ο Εμπορικός Σταθμός Διαλογής στο Μεζούρλο, όπου παιδιά έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πρόσφατα ο Βασίλης Μπαμπανιάρης συνέθεσε το τραγούδι «Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ από το σταθμό», το οποίο βασίστηκε σε στίχους του 15χρονου Κωνσταντίνου που «έφυγε» στο συγκεκριμένο σημείο πριν από τρία χρόνια.

Το τραγούδι αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου, όπως και των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο Μεζούρλο.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Ένας αφύλακτος σταθμός τρένων με εγκαταλελειμμένα βαγόνια και χιλιάδες βολτ έτοιμα να κεραυνοβολήσουν αθώα παιδιά που έχουν άγνοια κινδύνου, έγινε η αφορμή γι’ αυτό το τραγούδι Στον Εμπορικό Σταθμό Διαλογής Μεζούρλου στη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 15 ετών πριν τρία χρόνια.


Ένα χαρούμενο παιδί, που ονειρευόταν, γελούσε, έπαιζε κιθάρα και έγραφε στίχους.

Στο συγκεκριμένο σταθμό εξακολουθούν καθημερινά να εισέρχονται παιδιά που βρίσκονται εκτεθειμένα στον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας, αφού δεν υπάρχει καμία σήμανση ασφαλείας παρά μόνο μια τυπική περίφραξη στο χώρο, με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες ένα ακόμη 18χρονο κορίτσι να χτυπηθεί από 25.000 βολτ με ποσοστό εγκαυμάτων 70%, ενώ το ίδιο είχε συμβεί το 2010 σε ένα αγόρι 12 ετών.

Όλον αυτά τα χρόνια, οι γονείς προσπαθούν μάταια να πείσουν τους αρμόδιους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτραπούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον. Το τραγούδι αυτό (σε στίχους του Κωνσταντίνου για το κορίτσι που είχε ερωτευτεί), είναι μια ακόμη προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ από το σταθμό, είναι αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά».

Μουσική : Βασίλης Μπαμπανιάρης

Στίχοι : Κωνσταντίνος Μπαμπανιάρης

Album : Η γέφυρα (2020)

larissanet.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ