2021-02-15 13:02:01
Φωτογραφία για Το παγκοσμίου φήμης πολυτελές τρένο ξεκινά φέτος από το Άμστερνταμ.
Για δεύτερη φορά από τότε που οι τροχοί του Orient Express άρχισαν να γυρίζουν το 1883, το παγκοσμίου φήμης πολυτελές τρένο θα σταματήσει στην Ολλανδία. Το Orient Express θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ τον Ιούνιο, αναφέρει η Treinreiziger.

Φέτος το τρένο αναμένεται να αναχωρήσει στις 24 Ιουνίου από το Amsterdam Centraal και θα συνεχίσει το ταξίδι του μέσω Βρυξελλών και Παρισιού προς Βενετία. Το Άμστερνταμ επιλέχθηκε ως αφετηρία για την κατάστασή του ως εμβληματική ευρωπαϊκή πόλη και τη γραφική διαδρομή μέσω της ολλανδικής υπαίθρου.

«Είναι η πρώτη φορά για τους ταξιδιώτες. Μια φορά νωρίτερα, ήρθαμε στο Άμστερνταμ για έναν ιδιωτικό ναυλωμένο ταξίδι », δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μπέλμοντ, ιδιοκτήτη του τρένου, στον Τρερινιζίγκερ. Το 2010, το ταξιδιωτικό γραφείο Incento έφερε το express στην Ολλανδία. Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε ως ιδιωτικό ταξίδι, το express ήταν προσβάσιμο σε οποιονδήποτε μπορούσε να αγοράσει το εισιτήριο.


Τα εισιτήρια έρχονται στην υψηλή τιμή των 6 χιλιάδων ευρώ για δύο άτομα, αλλά δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες που "πεινούν". Σύμφωνα με τον Belmond, η ζήτηση για εισιτήρια είναι υψηλή.

Το Orient Express οφείλει το όνομά του στον αρχικό προορισμό που ήταν η Κωνσταντινούπολη, γνωστή τώρα ως Κωνσταντινούπολη. Από τότε, η διαδρομή του Orient Express έχει αλλάξει πολλές φορές. Το πολυτελές τρένο αποτελείται από επτά βαγόνια και είναι εξοπλισμένο με γκουρμέ σεφ, μπάτλερ και ζωντανό πιανίστα.

Το Belmond έχει εγγυηθεί την ασφάλεια των ταξιδιωτών, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. «Ναι, είναι ασφαλές. Θα αφήσουμε το Orient Express να ξεκινήσει από την 1η Μαΐου 2021.

nltimes.nl/2021/02/15/world-famous-luxury-train-comes-amsterdam

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ