2021-03-01 13:56:14
Φωτογραφία για O πρώτος Ξενώνας Φιλοξενίας Νέων σε βαγόνια τρένων στην Ελλάδα - Επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή Διαχείρισης Προγραμματικών Συμβάσεων της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Ανώνυμης Εταιρείας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την εταιρεία Σταθμός Πολιτισμού για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της Πράξης: "Δημιουργία Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και Ψυχαγωγικού Σταθμού Φιλοξενίας Νέων στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου συνολικού προϋπολογισμού 2,57 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.

Στόχος της πρότασης είναι η δημιουργία υποδομών στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου για τη λειτουργία Εκθεσιακού χώρου προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τρένου καθώς και της επιρροής του στην παραγωγή και εμπορία της σταφίδας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για βιωματικά εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά προγράμματα, αίθουσες θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων, αίθουσες εστίασης και φιλοξενίας νέων, αίθουσες παιγνιδιών αναψυχής, καθώς και αίθουσες για άλλες εκπαιδευτικές δράσεις.


Πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο του έργου είναι:

1.Αναπαλαίωση του διατηρητέου κτιρίου του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αιγίου συνολικής σημερινής επιφανείας 304,77 τ.μ. στο οποίο προστίθενται 113,18 τ.μ. για τη δημιουργία σε αυτό:

-Εκθεσιακού Κέντρου ιστορίας και πολιτισμού των τρένων και των σιδηροδρομικών μεταφορών, με έμφαση στην επιρροή του τρένου στην καλλιέργεια και διακίνηση του ιδιαίτερου τοπικού προϊόντος, της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας.

-Αίθουσα πολλαπλών πολιτιστικών και συνεδριακών εκδηλώσεων (θεατρικών, μουσικών, εικαστικών, βιβλιοπαρουσιάσεων κ.α.).

-Αναψυκτήριο, καφέ-μπαρ για την εξυπηρέτηση της εστίασης ολόκληρου του “ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΝΕΩΝ” με αρχιτεκτονικό διάκοσμο και εκλεπτυσμένο ντεκόρ που να θυμίζει παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό.

2. Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση 44 βαγονιών συνολικής επιφανείας 1.229,34 τ.μ. για τη δημιουργία χώρων στους οποίους θα λειτουργούν:

-αίθουσες για πολιτιστικά και ψυχαγωγικά, εκπαιδευτικά προγράμματα,

-αίθουσες εστίασης και φιλοξενίας (Ξενώνας Φιλοξενίας Νέων)

-αίθουσες για μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις εικαστικών, ή της τοπικής ιστορίας και των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

3. Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σταθμού συνολικής επιφανείας 12.952,24 τ.μ. για την άμεση και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους του “ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΝΕΩΝ” και δημιουργία σε αυτό:

-χώρου υπαίθριων εκδηλώσεων,

-Αθλητικών εγκαταστάσεων,

-παιδικής χαράς,

-χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σοφία Κοντογιάννη

tornosnews.gr

sidirodromikanea

 


sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ