2021-03-13 14:12:54
Φωτογραφία για Η  ιστορική ατμομηχανή 3801 επιστρέφει στο Σίδνεϊ μετά από μια δεκαετία.
Η ατμομηχανή του 1943 είχε μια πολύχρονη ιστορία και λατρεύεται πολύ από τους λάτρεις των σιδηροδρόμων.

Μια εμβληματική ατμομηχανή ατμού από τη δεκαετία του 1940 επέστρεψε στις γραμμές σήμερα για να ευχαριστήσει τους λάτρεις των σιδηροδρόμων σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Για πρώτη φορά σε σχεδόν 14 χρόνια, το Locomotive 3801 θα λειτουργήσει ξανά, προσφέροντας στους επιβάτες την ευκαιρία να επιστρέψουν σε μια περασμένη εποχή σιδηροδρομικών ταξιδιών.

Το τρένο είναι η τελευταία βελτιωμένη μηχανή ατμού στην πολιτεία και αναμφισβήτητα η πιο διάσημη σε όλη τη χώρα, καθώς είναι ο μόνη ατμήλατη  που έχει επισκεφτεί όλες τις ηπειρωτικές πολιτείες.

Το τρένο 3801, περνώντας από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ το 1980. 

Τους επόμενους μήνες, η 3801 θα πραγματοποιήσει επίσης εκδρομές στα νότια υψίπεδα, το Albury, το Wagga Wagga, το Junee, τα γαλάζια βουνά και τις πόλεις στη δυτική και βόρεια ΝΝΟ.


Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να ταξιδέψουν στο ανοιχτό σαλόνι ή σε ιδιωτικό διαμέρισμα.

Το τρένο 3801 διασχίζει τη γέφυρα του ποταμού Bargo. (Steve Burrows)

Το τρένο προσελκύει πάντα μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transport Heritage NSW Andrew Moritz και είναι ο πιο δημοφιλής  στον ιστορικό στόλο τους.

Το 2013, όταν ιδρύθηκε η Transport Heritage NSW, ο πρωθυπουργός Gladys Berejiklian δήλωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή του 3801 στην υπηρεσία.

Το 3801 είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Αυστραλιανής σιδηροδρομικής ιστορίας. ( Transport Heritage NSW Μέσω SJB Photography)

Το 1964 το τρένο έκανε το ταχύτερο ταξίδι εκείνη τη στιγμή μεταξύ του Σίδνεϊ και του Νιουκάστλ σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες και το 1970 έγινε η πρώτη ατμομηχανή ατμού που διέσχιζε την ήπειρο προς τη Δυτική Αυστραλία.

Ωστόσο, το 3801 καταστράφηκε από τραγωδία το 1990, όταν ένα τρένο μεταξύ πόλεων χτύπησε την ατμομηχανή ενώ ταξίδευε στο Cowan, NSW, σκοτώνοντας έξι άτομα από το ατμοκίνητο τρένο.

Ο αντίκτυπος κατέστρεψε εντελώς την τελευταία μεταφορά του 3801 και επιβλήθηκε απαγόρευση εννέα μηνών στα ατμοκίνητα τρένα στη ΝΝΟ.

Το 3801 ήταν αρχικά βαμμένο γκρι και το παρατσούκλι του γκρι νοσοκόμα. (Transport Heritage NSW)

Μέχρι το 2007 η 3801 αποσύρθηκε από την υπηρεσία κληρονομιάς λόγω σημαντικών ζημιών στον λέβητα.

Ένας νέος λέβητας παραγγέλθηκε το 2010 από τη Γερμανία, αλλά είχε τεχνικά προβλήματα και τελικά αποφασίστηκε να επισκευαστεί ο αρχικός λέβητας χρησιμοποιώντας την ντεμοντέ πριτσίνια τεχνική.

Η αναθεώρηση 3,580 $ που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΝΟ και η 3801 ολοκληρώθηκε πέρυσι από μια ομάδα προσωπικού και εθελοντών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάστηκαν στο τρένο στην ακμή του.

«Σίγουρα έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη δουλειά από ό, τι οραματιζόταν… ήταν έργο αγάπης», είπε ο κ. Moritz.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Chullora στο Σίδνεϊ και έχει δει μια νέα γενιά ειδικών ατμού να πληρούν τις προϋποθέσεις.

https://www.abc.net.au/news/2021-03-13/nsw-iconic-steam-locomotive-returns-to-delight-rail-lovers/13245248

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ