2021-03-20 23:19:19
Φωτογραφία για Πως οι εσωτερικές επενδύσεις και οι λεπτομέρειες αλλάζουν την αισθητική του χώρου
Οι εσωτερικές επενδύσεις τοίχου (ξύλο, πέτρα, γύψος, ταπετσαρία κλπ) αλλάζουν ριζικά την όψη ενός σπιτιού και ανάλογα με το πόσα τέτοια στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να μετατραπούν στο βασικό χαρακτηριστικό της όλης διαμόρφωσής του... 

Πολύ ιδιαίτερος χώρος διαμορφωμένος συνολικά σε τόνους του λευκού-μπεζ-γκρι με μαύρες λεπτομέρειες και με υποδειγματική διαρρύθμιση, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση ότι το παλιό και πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα 53τμ που καταλαμβάνει.

Όμως το βασικό χαρακτηριστικό του χώρου δεν είναι τόσο οι χρωματικές και οι επιμέρους επιλογές διαμόρφωσης, όσο τα στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί στην επένδυση-διακόσμηση των τοίχων.

Οι εσωτερικές επενδύσεις (ξύλο, πέτρα, γύψος, ταπετσαρία κλπ) αλλάζουν ριζικά την όψη ενός σπιτιού και ανάλογα με το πόσα τέτοια στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να μετατραπούν στο βασικό χαρακτηριστικό της όλης διαμόρφωσής του, κάτι που συμβαίνει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα αφού σχεδόν στο σύνολο των τοίχων έχει προστεθεί επένδυση-διακόσμηση με διαφορετικό υλικό ανά σημείο.

Τα εντυπωσιακά γύψινα πλαίσια και ο επενδεδυμένος με παλαιωμένης όψη τουβλάκι τοίχος στον χώρο καθιστικού - τραπεζαρίας, η έντονη ασπρόμαυρη ταπετσαρία στην είσοδο όπως και η πιο διακριτική στο υπνοδωμάτιο αλλά και η σχεδόν ...δυσδιάκριτη στην κουζίνα, τα ξύλινα διακοσμητικά πλαίσια στο κάτω μέρος των τοίχων του υπνοδωματίου, τα εντυπωσιακά διάτρητα καφασωτά που καλύπτουν τα καλοριφέρ και οι ειδικές ξύλινες κατασκευές - ντουλάπες στον χώρο της εισόδου που και αυτές εσωτερικά έχουν επενδυθεί με ταπετσαρία, είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία στα οποία οφείλεται η γενική αισθητική του σπιτιού και που χωρίς αυτά ασφαλώς δεν θα ήταν ίδια.

Επιπρόσθετα ο εξαιρετικά μελετημένος τεχνητός φωτισμός, το κλασσικό  ξύλινο πάτωμα και λεπτομέρειες όπως τα εσωτερικά περβάζια των παραθύρων, τα πολύ κομψά πόμολα σε πόρτες-ντουλάπια και οι υφές των υφασμάτων επίσης συμβάλλουν στην γενική εικόνα του σπιτιού, σε συνδυασμό με την χρήση λευκών επίπλων σε εντελώς λιτές γραμμές και γεωμετρικές φόρμες. 

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι, που παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ενώ κάθε χώρος του εκτός από ιδιαίτερα καλαίσθητος είναι φωτεινός, ευρύχωρος και λειτουργικός. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
alvhem.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ