2021-03-25 17:41:07
Φωτογραφία για Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό των Ευζώνων

Το επιβλητικό βάδισμα των Ευζώνων ανέκαθεν προκαλούσε ρίγη συγκίνησης και δέος στις παρελάσεις. Η φετινή, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. Ιδιαίτερα συγκινητική όμως ήταν η στιγμή που παρέλασαν οι Εύζωνες. Η προεδρική Φρουρά μάλιστα είχε φροντίσει να ενημερώσει ότι πλησιάζει στον χώρο της παρέλασης με αναρτήσεις στο Twitter. «Αν ακούτε στη ζωντανή μετάδοση να έπεσε ο ρυθμός της μπάντας, είναι γιατί ερχόμαστε» έγραψε.

Σε προηγούμενο tweet ωστόσο, η Προεδρική Φρουρά είχε φροντίσει να δώσει και μία σημαντική πληροφορία η οποία αφορούσε στον βηματισμό και τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα τσαρούχια όταν αυτά χτυπούν στο έδαφος.

«Οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους. Σήμερα κατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, το χτύπημα ακουγόταν ως Σύνθημα, για την νέα αρχή του Ελληνισμού», έγραψε.

Περισσότερα: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αρά και η Χαρά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αρά και η Χαρά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ