2021-04-04 11:59:18
Φωτογραφία για Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα γίνει με την έξοδο του Πάσχα



Προς το παρόν δεν υπάρχει  απόφαση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που θα επιτρέψουν στους πολίτες, ειδικά στους κατοίκους της Αττικής, να μετακινηθούν εκτός νομού προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα στην περιφέρεια.

Οι πολίτες ελπίζουν μέχρι τότε να έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και τα ακτοπλοϊκά ταξίδια αναψυχής. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το θέμα βρίσκεται «στο τραπέζι» της επιτροπής λοιμωξιολόγων που μελετά υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή επιδημιολογίας και μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να τεθεί ως προϋπόθεση, ειδικά για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, το self test πριν από το ταξίδι.



Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ

. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως οι ειδικοί και η κυβέρνηση έχουν λάβει υπόψη την κούραση των μέτρων, για αυτό και αποφάσισε μερική χαλάρωση των μέτρων. «Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Γι αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους» είπε.

Μετακίνηση εκτός νομού

Προς το παρόν, για τις μετακινήσεις εκτός νομού η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Δηλαδή, εξακολουθεί να επιτρέπεται για έξι λόγους:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών,

στ) για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό.

(ΚΥ 4/4/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ