2021-04-19 19:32:16
Φωτογραφία για Ινδία : Σιδηροδρομικός υπάλληλος πέφτει στις ράγες για να σώσει παιδί από διερχόμενο τρένο. Βίντεο.
Ανατριχιαστικές εικόνες που είδαν σήμερα (19/4) το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τη στιγμή που ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος σπεύδει να σώσει τη ζωή ενός παιδιού που έχει πέσει στις ράγες του τρένου.

Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας ανάρτησε στο Twitter το ινδικό Υπουργείο Σιδηροδρόμων και δείχνει έναν εργαζόμενο του σταθμού Βανγκάνι στη Βομβάη να τρέχει για να σώσει ένα παιδί τη στιγμή που διερχόμενο τρένο το προσεγγίζει με υψηλή ταχύτητα.

Ο εργαζόμενος σηκώνει το παιδί και καταφέρνει να το αφήσει με ασφάλεια επάνω στην αποβάθρα λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτυπήσει το τρένο.

Το υπουργείο επαίνεσε τη γενναιότητα του εργαζόμενου, Μαγιούρ Σελκέ, ως την πράξη ενός «καλού σαμαρείτη».

«Χαιρετίζουμε το υποδειγματικό θάρρος και την κορυφαία αφοσίωση στο καθήκον του», πρόσθεσε το υπουργείο στο tweet του.

Οι Ινδικές Σιδηροδρομικές Γραμμές είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εργοδότης της Ινδίας.


Στις 25 Μαρτίου του 2020 το σιδηροδρομικό δίκτυο ανέστειλε τη λειτουργία του για πρώτη φορά μετά από 167 χρόνια όταν ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επέβαλε εθνικό lockdown εξαιτίας του κοορναϊού.

Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο ανακοίνωσε ότι σκόπευε να μετατρέψει έως και 20.000 παλιά βαγόνια σε θαλάμους απομόνωσης για ασθενείς, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Αυτή τη στιγμή η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα επιδεινούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Την Κυριακή, η χώρα κατέγραψε 261.500 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ινδικού Υπουργείου Υγείας.

in.gr,με πληροφορίες από CNN
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ