2021-04-19 22:26:06
Φωτογραφία για ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα έργα της πόλης και άλλα ζητήματα.

Στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο περιοδείας του.

Κατά τη συνεδρίαση που έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και της επικεφαλής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, αναλύθηκαν οι δράσεις υποδομών και μεταφορών στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Διοικούσας, με την αύξηση – σχεδόν διπλασιασμό ήδη - του αριθμού των λεωφορείων που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη «βιώσιμη αστική κινητικότητα, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα έργα της πόλης, σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου, λιμανιού, οδικού δικτύου και αεροδρομίου και σε προτάσεις για τη μετά - Μετρό εποχή».


«Καθώς θα αίρονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με το κυκλοφοριακό της πόλης να έχει πιάσει κόκκινο, η περάτωση και λειτουργία το Μετρό, δημιουργεί νέες συνθήκες για τη μεταφορά και τα μαζικά μέσα υποστήριξής της. Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να ενσωματώσουν στον προγραμματισμό τους αυτήν την προοπτική», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, το θέμα της εξέλιξης των συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις όμορες περιοχές συζητήθηκε με το βλέμμα στην περιβαλλοντική και χρηστική βελτίωση.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ