2021-04-21 21:48:45
Φωτογραφία για Η Γερμανία ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν το τρένο αντί αεροπλάνου για εσωτερικές διαδρομές.
Η Γερμανία αποφάσισε να ενθαρρύνει περισσότερους ταξιδιώτες να μεταβούν από αεροπλάνο σε τρένο για εσωτερικές διαδρομές σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών άνθρακα που δημιουργούνται από αεροπορικά ταξίδια.

Η γερμανική αεροπορική ένωση, μαζί με την Deutsche Bahn,  σιδηροδρομική εταιρεία, κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή ταχύτερων σιδηροδρομικών συνδέσεων σε δρομολόγια όπου χρησιμοποιούνται πτήσεις μικρών αποστάσεων επί του παρόντος.

Εάν το σχέδιο αποδειχθεί επιτυχές, η ένωση και η Deutsche Bahn αναμένουν ότι περίπου 4,3 εκατομμύρια άτομα το χρόνο θα επιλέξουν ταξίδια με τρένο από αεροπορικά ταξίδια για πτήσεις εσωτερικού.

Επιπλέον, το σχέδιο του συλλόγου για την προστασία του κλίματος στην αεροπορία, γνωστό ως το γενικό σχέδιο, αποκάλυψε ότι οι αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία είναι αποφασισμένες να διαθέτουν αεροδρόμια ουδέτερου άνθρακα.

Σε σχέση με αυτό, η Lufthansa και η Deutsche Bahn, δύο εταιρείες μεταφορών, αποκάλυψαν την κοινή τους πρωτοβουλία να χρησιμοποιήσουν εξαιρετικά γρήγορα τρένα DB "Sprinter", αναφέρει η SchengenVisaInfo.com .


Το δίκτυο Lufthansa Express Rail θα επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε πέντε επιπλέον πόλεις. Από τον Δεκέμβριο του 2021, τα τρένα υψηλής ταχύτητας θα ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για πρώτη φορά. Τα απευθείας τρένα προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα λειτουργούν δύο φορές την ημέρα χωρίς επιπλέον στάσεις στη διαδρομή και το χρονοδιάγραμμα θα τακτοποιηθεί μετά τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πτήσεων.

«Με αυτήν την κοινή πρωτοβουλία, ενισχύουμε την προσφορά κινητικότητας στη Γερμανία, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία. Συνδέοντας έξυπνα τις σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα απρόσκοπτο και βολικό ταξιδιωτικό δίκτυο, που ωφελεί τους καταναλωτές και το περιβάλλον », δήλωσε ο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG Harry Hohmeister.

Η υπηρεσία τρένου από το Αμβούργο προς το Μόναχο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, ενώ η υπηρεσία από Βερολίνο, Βρέμη και Μάνστερ θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Επιπλέον, η διαδρομή με το τρένο μεταξύ Μονάχου και Κολωνίας θα μειωθεί κάτω από τέσσερις ώρες.

Οι πτήσεις εσωτερικού στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 12% το 2020 σε σύγκριση με το 2019, με τις εταιρείες τρένων να καταγράφουν ρεκόρ αριθμό επιβατών αφού οι Γερμανοί πολίτες άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμα της Σουηδίας για να διατηρήσουν τα πόδια τους στο έδαφος και να ενθαρρύνουν τα βιώσιμα ταξίδια.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γερμανική Ένωση Αεροπορίας, ο τομέας των αερομεταφορών αντιπροσωπεύει το 2,8% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε όλο τον κόσμο.

Προηγουμένως, η Γαλλία υπέβαλε ένα σχέδιο για την αναστολή όλων των σύντομων πτήσεων εσωτερικού εντός της χώρας, εάν μπορούν να αντικατασταθούν με ένα τρένο για δυόμισι ώρες ή λιγότερο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

https://www.schengenvisainfo.com/news/germany-encourages-travellers-to-use-train-travel-over-flights-for-domestic-routes/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ