2021-04-27 16:36:00
Φωτογραφία για Το πρώτο τρένο με βοήθεια κατέφθασε στο Νέο Δελχί.
Ζωτικής σημασίας ιατρικά εφόδια συνέρρευσαν στην Ινδία την Τρίτη, καθώς νοσοκομεία με έλλειψη οξυγόνου και κλινών αναγκάζονται να διώχνουν ασθενείς με κορονοϊό και η έξαρση των κρουσμάτων αυξάνει δραματικά τους νεκρούς, που πλησιάζουν τις 200.000.

Ένα φορτίο από τη Βρετανία, με 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου, κατέφθασε στο Νέο Δελχί, μετέδωσε το συνεργαζόμενο με το Reuters ANI, ενώ η Γαλλία αποστέλλει γεννήτριες οξυγόνου ικανές να παρέχουν σε 250 ασθενείς με το αέριο για ένα έτος, ανέφερε η γαλλική πρεσβεία.

Το πρώτο τρένο του «Oxygen Express» κατέφθασε στο Νέο Δελχί φορτωμένο με περίπου 70 τόνους οξυγόνου από μια ανατολική πολιτεία, ωστόσο η κρίση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο στην πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι στο επίκεντρο του νεότερου κύματος μολύνσεων.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει 4.000 συμπυκνωτές οξυγόνου στην Ινδία, όπου μαζικές συγκεντρώσεις, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν πυροδοτήσει το ξέσπασμα.


«Πολλοί σπεύδουν στο νοσοκομείο, αν και μπορεί να υπάρξει παρακολούθηση υγείας στο σπίτι με ασφάλεια», είπε ο Ταρίκ Τζασάρεβιτς, εκπρόσωπός του, στο Reuters.

Τα 323.144 νέα κρούσματα στην Ινδία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες βρίσκονταν κάτω από το ζενίθ των 352.991 τη Δευτέρα, ενώ 2.771 θάνατοι ανέβασαν το σύνολο στους 197.894.

Τα λιγότερα κρούσματα οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό σε μείωση των τεστ, ανέφερε ο Ρίτζο Μ. Τζον, ειδικός σε θέματα οικονομίας της υγείας του Ινδικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ στην Κεράλα.

Το Νέο Δελχί είναι σε lockdown, όπως και η νότια πολιτεία της Καρνατάκα και η Μαχαράστρα, που έχει πληγεί βαρύτατα- αν και κάποιες πολιτείες πρόκειται να προβούν σε άρσεις περιορισμών αυτή την εβδομάδα.

   

 Η ινδική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ακόμα και η Κίνα, που είναι σε αντιπαράθεση με την Ινδία για τα σύνορα στα Ιμαλάια, έχει πει ότι προσπαθεί να της στείλει ιατρικές προμήθειες.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει προτρέψει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν εν μέσω της «θύελλας» των μολύνσεων.

Σε κάποιες από τις πόλεις που έχουν πληγεί βαρύτερα, πτώματα αποτεφρώνονται σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις σε πάρκα και πάρκινγκ, ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν εικόνες με πτώματα φορτωμένα σε ένα ασθενοφόρο στην πόλη Μπιντ στα δυτικά.

Watch: Oxygen Express reaches Delhi as hospitals face shortage amid Covid crisis

Ξενοδοχεία και βαγόνια τρένων έχουν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις φροντίδας για να καλυφθεί η έλλειψη κλινών, μα ειδικοί θεωρούν πως η επόμενη κρίση θα έχει να κάνει με την έλλειψη υγειονομικών.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει πως η ινδική οικονομία, η έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, επιβραδύνοντας την παγκόσμια οικονομία. «Αναμένουμε ότι θα χειροτερέψει κι άλλο πριν αρχίσει να βελτιώνεται.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισ., έχει 17,64 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα, μα ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ παραπάνω.

newsbomb.gr, με πληροφορίες από Reuters
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ