2021-04-28 13:53:22
Φωτογραφία για Ξεμπλοκάρουμε τα σιδηροδρομικά έργα της επόμενης 15ετίας.
Στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα έργα υποδομών, που το 2021 μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Ax. Καραμανλής.

«Σήμερα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα. Είχαμε παραλάβει 850 λεωφορεία στο δρόμο και τρόλεϊ. Σήμερα έχουμε πάνω από 1.250. Δηλαδή έχουμε μία αύξηση στην Αθήνα του 50%. Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό των λεωφορείων», σημείωσε καταρχάς ο κ. Καραμανλής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 FM.

Απάντησε δε στους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ακύρωσε καμία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το διαγωνισμό του κ.Τσίπρα. Ο διαγωνισμός του κ.Τσίπρα είχε πρόβλημα για αυτό κατέπεσε στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Έχουμε καταθέσει όλα τα πρακτικά στη Βουλή», υπενθύμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βλέπουμε για άλλη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει την πανδημία ως κρίση που απαιτεί εθνική προσπάθεια, προσπαθεί να δημιουργήσει, τη βλέπει ως ευκαιρία για μικροκομματική εκμετάλλευση».


Ξεμπλοκάρουμε τα σιδηροδρομικά έργα

Η γραμμή 4 του Μετρό ξεκινάει άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. «Θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια να στήνονται το επόμενο τρίμηνο», σημείωσε και υπενθύμισε ότι η Γραμμή 4 μήκους 13 χλμ και προϋπολογισμού σχεδόν 1,5 δισ ευρώ, θα έχει 15 νέους σταθμούς, ξεκινώντας από το Άλσος Βεΐκου και καταλήγοντας στα Ιλίσια και στου Γουδή.

«Η κλιματική αλλαγή μας έχει χτυπήσει την πόρτα και πλέον πρέπει η πολιτεία να σχεδιάσει πολύ σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα», επισήμανε δε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σημείωσε επίσης ότι: «Μέσα στο καλοκαίρι ξεμπλοκάρουμε τα έργα της επόμενης δεκαπενταετίας. Μιλάμε για σιδηροδρομικά έργα της τάξεως των 3 με 5 δισ ευρώ, διότι κάποτε πρέπει να ενώσουμε τα λιμάνια μας με το σιδηρόδρομο, δηλαδή η Ελλάδα να παίξει ένα ρόλο, να γίνει κόμβος υποδομών και να μπούμε επιτέλους στη βιομηχανία των logistics, η οποία είναι μία πολλά υποσχόμενη βιομηχανία για τη χώρα μας».

Οι υποδομές στην πρώτη γραμμή

«Το 2021 οι υποδομές θα μπουν στην πρώτη γραμμή», δήλωσε επίσης ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει ξεμπλοκάρει μία σειρά από μεγάλα έργα.

Όσον αφορά στο Πάτρα- Πύργος, αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο η οριστική έγκριση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε σπάσει σε οκτώ κομμάτια επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας- επίδοξος καναλάρχης και η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε ξανά το έργο στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού για να το σώσει.

Πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ