2021-06-01 18:42:38
Φωτογραφία για Τρένο από Θεσσαλονίκη θα σταματά στο σταθμό Ραψάνης με προορισμό τα παράλια, το καλοκαίρι.
Συμφωνία με τουριστικούς πράκτορες-και αμμόλουτρα στα Μεσάγκαλα με πιστοποίηση για θεραπευτικές ιδιότητες

Ο σταθμός Ραψάνης ενεργοποιείται φέτος το καλοκαίρι από την ΤΡΕΝΟΣΕ ,για χάρη του τουρισμού, ώστε να αποτελεί ενδιάμεσο κόμβο για τα παράλια της Λάρισας και ιδιαίτερα του δήμου Τεμπών.

 Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος ανέφερε πως είχε επαφές τις τελευταίες ημέρες με τουριστικούς πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίο έχουν συνεννοηθεί με την ΤΡΕΝΟΣΕ, ώστε να εκτελείται καθημερινά δρομολόγιο με προορισμό το σταθμό Ραψάνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ελίχε απενργοποιηθεί με τη χρήση του intercity και των «γρήγορων» ηλεκτροκίνητων τρένων.

Από εκεί οι επισκέπτες από Θεσσαλονίκη θα παραλαμβάνονται από μικρά πούλμαν με προορισμό τόσο τα παράλια του δήμου (Μεσάγκαλα, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα κλπ) ή του δήμου Αγιάς (Στόμιο, Κόκκινο Νερό) όσο και ορεινά θέρετρα όπως η Ραψάνη, η Άνω Αιγάνη, ή τα Αμπελάκια.


Αμμόλουτρα στα Μεσάγκαλα με πιστοποίηση για θεραπευτικές ιδιότητες

Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε πως γίνονται προσλήψεις ναυαγοσωστών για τις παραλίες που έχουν ήδη λάβει και φέτος «γαλάζιες σημαίες», ενώ γίνεται μία προσπάθεια με τον καθηγητή δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη, ώστε να πιστοποιηθούν οι ιαματικές ιδιότητες της άμμου των παραλίων σε Καστρί Λουτρό και Μεσάγκαλα. Ως γνωστόν και από παλιά είναι γνωστό ότι τα αμμόλουτρα στα παράλια των Μεσαγκάλων και στο Καστρί Λουτρό, θεραπεύουν από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, ενώ οι παλιότεροι μετά τη συλλογή των καπνών πήγαιναν για αμμόλουτρα στα συγκεκριμένα παράλια για να «βγάλουν το χειμώνα» καθώς θεράπευαν και ρευματικές παθήσεις.

thessaliatv.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ευρωπαϊκό βαγόνι»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ευρωπαϊκό βαγόνι»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ