2021-06-11 00:07:58
Φωτογραφία για Bloomberg: Ρεκόρ ζήτησης από τους επενδυτές για τα ελληνικά ομόλογα
H Ελλάδα «εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους πλέον περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη», σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, το οποίο, σχολιάζοντας την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, τονίζει ότι τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν  «ισχυρότερη ζήτηση από ποτέ».

«Η χώρα συγκέντρωσε προσφορές ύψους 30 δισ. ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ, λήξης 2031, μία ημέρα πριν από την απόφαση της ΕΚΤ για την πολιτική ρευστότητας που θα ακολουθήσει. Οι προσφορές, που υπερβαίνουν κατά 11 φορές το ποσό της έκδοσης, ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του τρέχονταος έτους κατά 1 δισ. ευρώ», σημειώνει το Bloomberg.

Η εικασία ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού έκανε τολμηρότερους τους επενδυτές για μεγαλύτερη έκθεση στο υψηλότερου ρίσκου δημόσιο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, σχολιάζει το Bloomberg. Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες αναμένεται να συνεχίσουν την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική τους τουλάχιστον για το καλοκαίρι.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν τέσσερις μονάδες βάσης, σε 0,81% την Τετάρτη. Την περασμένη εβδομάδα, το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι ισοδύναμων γερμανικών τίτλων μειώθηκε για λίγο κάτω από 100 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από το 2008.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ