2021-06-22 18:14:03
Φωτογραφία για To νέο τεύχος του περιοδικού Physics Time
Όταν βλέπεις νέους ανθρώπους, σκληρά εργαζόμενους και ερευνητες υποψήφιους διδάκτορες να δημιουργουν τέτοιας ποιότητας περιοδικά , ελπιζεις. Ελπιζεις οτι κατι μπορει να αλλαξει στην Εκπαιδευση της Φυσικής. Στηριξτε φιλοι μου αυτη την προσπαθεια. Το περιοδικο δινεται δωρεαν προς ολους και ουδεις εχει οικονομικο οφελος απο αυτη την προσπαθεια. Και όμως μπορεί να γίνει κάτι τόσο καλό μονον απο μεράκι και από αγάπη στη Φυσική.

To νέο τεύχος του περιοδικού Physics Time, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ με τρία εξαιρετικά άρθρα που θα ενδιαφέρουν σίγουρα τους συναδέλφους και τους φίλους της επιστήμης. Το περιοδικό είναι μία εθελοντική προσπάθεια των νέων επιστημόνων για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης και των φορέων που την καλλιεργούν στη χώρα μας, αλλά και ένα μέσο άσκησης κριτικής σε νοσηρες πρακτικές της ακαδημαϊκής κοινότητας.

1) Το φαινόμενο Yarkovsky, πώς η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει την κίνηση των ουρανίων σωμάτων μικρής μάζας και πώς δημιουργεί χαοτικές τροχιές στους αστεροειδείς.

2) Υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα στα Μαθηματικά; Θεωρήματα μη πληρότητας.

3) Οικονοφυσική: Οικοδομώντας ή αποκαθηλώνοντας τα Οικονομικά; Η χρήση της σύγχρονης φυσικής στην περιγραφή της κλασικής Οικονομίας.

Τα άρθρα απευθύνονται σε ειδικό και μη ειδικό κοινό, με πλούσιες παραπομπές στο τέλος για όσους θέλουν να μελετήσουν περισσότερο το κάθε θέμα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο www.physicstime.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ