111

2021-07-10 03:58:46
Φωτογραφία για 111
Αν και από πολλούς θεωρείται δύσκολο σε συνδυασμούς το Κόκκινο είναι μια από τις πιο ζεστές και φωτεινές αποχρώσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τα δε έπιπλα μεγάλης επιφάνειας όπως ένας κόκκινος καναπές μπορούν να μετατραπούν στο πιο εντυπωσιακό, κεντρικό κομμάτι ενός σαλονιού ανεξάρτητα από το γενικό στυλ διακόσμησής του. 

Από ένα Coutnry καθιστικό, ένα σαλόνι διακοσμημένο σε αυθεντικό Boho ή Ethnic ύφος, ένα χώρο Rustic αισθητικής έως ένα ...θεατρικό βαρύ σκηνικό σε ένα κλασσικό σαλόνι. Όλα μπορούν να διαμορφωθούν ...γύρω από έναν κατακόκκινο καναπέ, αφού τόσο η φόρμα του επίπλου όσο και το είδος του υφάσματος που είναι επενδεδυμένος είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν το γενικό του ύφος και όχι η απόχρωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto

---------------------------------------------------

Το Μεσογειακό Ρουστίκ ύφος ή "το στυλ του Νότου" όπως συχνά αποκαλείται είναι το ...αντίπαλο δέος του Σκανδιναβικού στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αν και πολλά στοιχεία κυρίως σε ό,τι αφορά τα υλικά και τις υφές που χρησιμοποιούν είναι πανομοιότυπα. 




Ξύλο, ύφασμα και ψάθα.

Τα βασικά υλικά που χαρακτηρίζουν την εσωτερική διαμόρφωση - διακόσμηση του συγκεκριμένου εξοχικού σπιτιού στην Ισπανία μετά την ανακαίνισή του, όπως και τα κεραμικά πλακάκια terracotta που εκτός των δαπέδων σε κάποια σημεία έχουν διατηρηθεί και σε τοξοτά τμήματα της οροφής, ένα πολύ χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο παλιών σπιτιών στην Καταλονία. 

Οι συνδυασμοί του λευκού  - μπέζ, που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μεγάλες επιφάνειες και έπιπλα μεγάλου όγκου, με ζεστές μπλε ...πινελιές και Μεσογειακές ζεστές αποχρώσεις κυριαρχούν σε όλους τους χώρους, ενώ εκτός από τα ψάθινα χαλιά και φωτιστικά πολλά ακόμη διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα από ψάθα και σκοινί έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης σε όλα τα δωμάτια. 

Οι γενικά πολύ λιτές φόρμες των επίπλων, τα πιο μοντέρνου ύφους και διακριτικά κάδρα που δεν "βαραίνουν" οπτικά την εικόνα των τοίχων και του χώρου συνολικά, όπως και τα κουφώματα αλουμινίου σε κυπαρισσί χρώμα ανήκουν επίσης στα στοιχεία που συμβάλουν σημαντικά στην όλη εικόνα ενός πολύ όμορφου σπιτιού διαμορφωμένου συνολικά σε Μεσογειακό Ρουστίκ ύφος, αλλά χωρίς την έντονη παρουσία του μπλε και θαλασσινών στοιχείων.

Η αρχιτεκτονική του παλιού σπιτιού που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και η γενική εσωτερική διαρρύθμιση ασφαλώς και καθορίζουν σημαντικά την όλη όψη του σπιτιού, όμως οι διακοσμητικοί συνδυασμοί σε υλικά - αποχρώσεις ανήκουν σε αυτούς που θαυμάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε σπίτια - διαμερίσματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και να δημιουργήσουν πολύ ατμοσφαιρικούς, ευχάριστους και φωτεινούς χώρους. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

micasarevista.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΔΙΟ Post-2
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΧΕΔΙΟ Post-2
1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ