2021-07-16 17:38:17
Φωτογραφία για G Train: Το «παλάτι σε ράγες» που σχεδιάστηκε για μία δισεκατομμυριούχο.
Ο Thierry Gaugain σχεδίασε το G Train, ένα ιδιωτικό υπερπολυτελές γυάλινο τρένο που αναζητά έναν και μοναδικό πολύ πλούσιο ιδιοκτήτη.

Το G Train περιγράφεται ως ένα πολυτελές «παλάτι στις ράγες» με μήκος 400 μέτρων και 14 βαγόνια, σύμφωνα με το CNN.

Η μεγάλη διαφορά του συγκεκριμένου τρένου, σε σχέση με τα συμβατικά είναι πως θα είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα έξυπνο γυαλί. Μία νέα τεχνολογία που θα το κάνει να φαίνεται διάφανο για όσους βρίσκονται μέσα και μαύρο για όσους το βλέπουν απ’ έξω.

Παράλληλα, το βράδυ θα φωτίζεται, με αποτέλεσμα να μοιάζει με έναν φωτεινό κομήτη που ταξιδεύει στο σκοτάδι. Με χώρο για 18 φιλοξενούμενους, το G Train θα ταξιδεύει με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα.

«Ο ιδιοκτήτης τον οποίο οραματιζόμαστε είναι κάποιος που έχει συναίσθηση της μοναδικότητας αυτού του τρένου και καταλαβαίνει ότι δεν μιλάμε απλά για ένα μέσο μεταφοράς. Είναι για το ταξίδι, όχι το πόσο γρήγορα φτάνεις από το ένα σημείο στο άλλο», είπε ο Thierry Gaugain στο CNN.


Το τρένο εκτιμάται ότι θα απαιτούσε 350 εκατ. δολάρια και τουλάχιστον 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί. Ο Thierry Gaugain αποκάλυψε ότι είχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του όταν το σχεδίαζε. Και δεν είναι άλλο από την χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs.

Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν έχει βρει ακόμα τον πελάτη που θα το κατασκευάσει και αναγνωρίζει ότι πρέπει να είναι «κάποιος εξίσου τρελός» με εκείνον.

Πηγή: cnn.com

grtimes.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ