2021-08-07 02:50:30
Φωτογραφία για Φωτιά Εύβοια: Στις φλόγες η Λίμνη - Εγκλωβισμένοι 2000 άνθρωποι σε γύρο χωριά

Εφιαλτική προβλέπεται η νύχτα στην Εύβοια με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται σε Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές και Λίμνη, όπου πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση των πολιτών με πλωτά μέσα, ενώ αυτήν την ώρα στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια της κοινότητας. Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

ΩΡΑ 01:54 Δύσκολη και πολύ μακριά είναι η νύχτα για τους κατοίκους στη Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας αλλά και των Ροβιών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι φλόγες μπήκαν μέσα στο χωριό Φαράκλα, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να προλάβουν τις καταστροφές.

Στις Ροβιές το μέτωπο της φωτιάς που κατέβηκε από το Δρυμώνα -είχε φτάσει εκεί τις προηγούμενες μέρες - «πολιορκούσε» για ώρες την περιοχή δυτικά από τις Ροβιές και πριν από λίγο πέρασε τον δρόμο που οδηγεί από τις Ροβιές στην Αιδηψό, που ήταν «γραμμή άμυνας» για τους πυροσβέστες και πλέον όχι μόνο κατευθύνεται προς τη θάλασσα, αλλά πήρε και ανατολική πορεία και κατευθύνεται μέσα στον οικισμό.

Έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να προλάβουν και να περιορίσουν τις καταστροφές.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο στη Λίμνη της Εύβοιας, συνέχισε για να σταμάτησε μόνο όταν έφτασε στη θάλασσα.

ΩΡΑ 23:32 Στη Βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη με δυναμική πορεία προς νότο λόγω βορειοδυτικών ανέμων που εμφάνισαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας ριπές έως και 5 μποφόρ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να ανακοπεί το μέτωπο στο ύψος του οικισμού Λίμνη, ενώ επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα.

Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες στη Λίμνη γεμίζουν τα καράβια για να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αιδηψό βρίσκονται περίπου 2.000 άνθρωποι από τη Λίμνη Ευβοίας και τα γύρω χωριά που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.





Περισσότερα: Cnn

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ