2021-08-18 22:37:33
Φωτογραφία για Σε πύρινο κλοιό τα Βίλια



Εφιαλτικό το σκηνικό στα Βίλια, καθώς η φωτιά έχει περικυκλώσει τον οικισμό.



Εφιαλτικό το σκηνικό στα Βίλια, καθώς εξακουλουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον οικισμό. Οι πυροσβέστες αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη ολόκληρο το βράδυ προκειμένου να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τον οικισμό.

Κτίσματα και σπίτια εκτός του οικισμού παραδόθηκαν στις φλόγες. Στόχος της πυροσβεστικής είναι η πυρκαγιά να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί, η φωτιά θα φτάσει στις Ερυθρές. Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για την αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, τόνισε πριν από λίγες ώρες στο ΑΠΕ: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη». Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ