2021-08-30 12:10:26
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο κρυμμένος πρωταθλητής μεταφορών ημιρυμουλκούμενων στην Ευρώπη;
Κοιτάζοντας την καρδιά της κεντρικής Ευρώπης, και συγκεκριμένα του Λουξεμβούργου, μπορεί κανείς να βρει ένα κρυφό διαμάντι μεταφοράς. Η ίδια η χώρα είναι σταυροδρόμι και κόμβος σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Αλλά η CFL Multimodal είναι ένας από τους πρωταθλητές των ημιρυμουλκούμενων μεταφορών στην Ευρώπη, με συνολική ικανότητα τερματικού χειρισμού 600.000 TEUs ετησίως.

Νίκος Παπατόλιος

Σύμφωνα με τον Imad Jenayeh, Senior Business Developer στο CFL Multimodal, οι δυνατότητες που αναδύονται μέσα και γύρω από το Λουξεμβούργο είναι πρωτοφανείς. Η CFL θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυναμική για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού. Τα μέχρι τώρα επιτεύγματά του δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο Imad Jenayeh είναι πρώην μηχανικός με βαθιές γνώσεις για την τεχνική πτυχή των διατροπικών σιδηροδρόμων. Πριν εργαστεί στην CFL, ήταν στην ομάδα CargoBeamer για δέκα χρόνια. Έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στο έργο του τερματικού Calais. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Railfreihght στην Πολωνία 2021 , θα συμμετάσχει με μια παρουσίαση σχετικά με την τεχνολογία Lohr για ρυμουλκούμενα που δεν κινούνται και την ανάπτυξη της στην Πολωνία και το Λουξεμβούργο. 


Προχωρώντας προς δύο κατευθύνσεις

Η CFL επικεντρώνεται επί του παρόντος σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξή της: την Ευρώπη και την Κίνα. Όσον αφορά την Ευρώπη, η εταιρεία είναι μια καθιερωμένη ευρωπαϊκή σιδηροδρομική επιχείρηση και φορέας εκμετάλλευσης, εξηγεί η Jenayeh. Στοχεύει επί του παρόντος σε τερματικές υποδομές και προωθεί την τεχνολογία Lohr σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους εταίρους για την ανάπτυξη περαιτέρω ευρωπαϊκών διατροπικών συνδέσεων με τη χρήση της.

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα παραμένει στην εικόνα. Επί του παρόντος, η CFL προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς τελευταίου μιλίου για τρένα που φτάνουν από την Κίνα στο Πόζναν, το Ρόστοκ και το Καλίνινγκραντ. Ωστόσο, καταβάλλει όλη την προσπάθεια για να δεχτεί τα τρένα μπλοκ μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Επί του παρόντος, η εταιρεία αναζητά συνεργασίες που θα επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Η διατροπική ζήτηση είναι θετικά προκλητική

Όπως αφηγείται η Jenayeh, επί του παρόντος, υπάρχει μια ισχυρή ώθηση στην αγορά προς τη διατροπική, τόσο για πολιτικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Οι πράσινοι νόμοι της ΕΕ πιέζουν πολλές εταιρείες να δοκιμάσουν το intermodal. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Jenayeh ορίζει την κατάσταση ως θετική πρόκληση. Φυσικά, λέει, είναι αδύνατο να τεθούν όλα σε σιδηρόδρομο λόγω περιορισμών χωρητικότητας. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς τον σιδηρόδρομο που θα γίνει μεγαλύτερη στο μέλλον.

Το CFL αντιμετωπίζει αρκετά καλά τη διατροπική επέκταση, σε κάθε περίπτωση. Οι υπηρεσίες της συνδέουν το Λουξεμβούργο με τα κύρια λιμάνια του Βελγίου και άλλων χωρών της Μπενελούξ, ενώ έχει περισσότερες υπηρεσίες στον αγωγό, για παράδειγμα, με την Πολωνία. Το ναυαρχικό έργο της εταιρείας, ωστόσο, είναι το τρένο Λουξεμβούργο-Ισπανία.

Αναχωρώντας από το Λουξεμβούργο και ταξιδεύοντας μέχρι τα ισπανικά σύνορα, αυτό το τρένο προσφέρει έως και τέσσερις εβδομαδιαίες διαδρομές μετ 'επιστροφής. Μεταφέρει κυρίως ημιρυμουλκούμενα, πολλούς υφάλους χωρίς στροφές, ενώ σε ορισμένα τρένα υπάρχουν και ορισμένα εμπορευματοκιβώτια. Το τρένο ταξιδεύει με ταχύτητα έως 120 χιλιόμετρα την ώρα και μήκος 850 μέτρα. Για την Jenayeh, η επιτυχία της αποδεικνύει τη σημασία της οριζόντιας μεταφόρτωσης για ρυμουλκούμενα που δεν μπορούν να κινηθούν στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/08/30/who-is-the-hidden-champion-of-semi-trailer-transport-in-europe/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ