2021-09-02 07:25:28
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη ήδη αλλάζει - Τι είπε για Μετρό, ΔΕΘ και το λιμάνι της πόλης.
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μετρό Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΘ και το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ικανοποιημένος για την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σειρά επαφών που είχε σήμερα από τις 16:00 με παραγωγικούς και άλλους φορείς της πόλης στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λίγες ημέρες πριν από την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Φανή Χαρίση

Φωτογραφία : SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Περίπου τέσσερις ώρες μετά το πέρας των αλλεπάλληλων συναντήσεων, ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είχα τη δυνατότητα σήμερα να έχω εκτενείς συζητήσεις με τους παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς της πόλης αλλά και να δούμε τα μεγάλα έργα υποδομής».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «αναγνώριση από την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης και της Μακεδονίας συνολικά της σημαντικής οικονομικής στήριξης που η κυβέρνηση παρείχε στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας».


«Ενδεικτικά αναφέρω ότι μόνο μέσω του εργαλείου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δαπανήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό ποσό που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες, τα μηνύματα συνολικά είναι ενθαρρυντικά», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην έκδοση 5ετούς ομολόγου «σε εξαιρετικά ελκυστικά επιτόκια».

«Πρόοδος στο έργο του μετρό, ήδη η πόλη αλλάζει»

Μίλησε για την πρόοδο «σε όλα τα έργα» που αφορούν στη Θεσσαλονίκη και «πριν έναν χρόνο είχαμε ανακοινώσει».

«Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στο σημαντικότερο έργο της πόλης που δεν είναι άλλο από το μετρό. Με την απόφαση του ΣτΕ δόθηκε οριστική και τελική λύση στο ζήτημα της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου και νομίζω ότι πρέπει να είναι κάποιος πολύ καχύποπτος για να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα ήδη η πόλη αλλάζει. Θα επαναλάβω τη δέσμευση: Ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδοθεί και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα θα έχουν επιστρέψει με απόλυτη επιστημονική και αρχαιολογική συνέπεια στη θέση τους όπως εξάλλου γίνεται στον σταθμό της Αγίας Σοφίας».

Μίλησε επίσης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα έργα που προχωρούν, όπως είπε, στην 6η προβλήτα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024, ενώ έκανε αναφορά και στη διασύνδεση του λιμανιού με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και την Εγνατία οδό.

Αναφέρθηκε στην ανάπλαση χώρου ΔΕΘ η οποία προχωρά με στόχο, όπως εξήγησε, «οι εργασίες ανάπλασης να αρχίσουν εντός του 2023».

Ειδική αναφορά έκανε στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά όπου «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες κυβέρνησης και συναρμόδιων υπουργείων εγκρίθηκε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για τη μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου και η σύμβαση για τον ανάδοχο είναι στο ελεγκτικό συνέδριο» διαμήνυσε και πρόσθεσε ότι αρχές Οκτωβρίου -που αναμένεται να αρχίσουν τα έργα- θα επισκεφτεί τον χώρο.

Να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Α. Σκέρτσος, Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, Υποδομών Κ. Καραμανλής, Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη.

sputniknews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ