2021-09-19 19:10:25
Φωτογραφία για Τα πρώτα αποτελέσματα της τηλεθέασης από τη νέα τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε...



Πάμε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε! 





 MEGA

Το πείραμα μέχρι στιγμής πέτυχε και το κανάλι κατάφερε να εδραιωθεί, με ανατροπές που ούτε το ίδιο δεν περίμενε. Απρόσμενες είναι οι πρωτιές που "χτυπά" το «Πάμε Δανάη» και σίγουρα το lead in που παίρνει από την Ελεονώρα δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Και η Ελεονώρα σαρώνει, καταφέρνοντας προς το παρόν να κερδίζει το «Happy Day». 

Για Μενεγάκη και Χρηστίδου δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, διότι οι τηλεθεάσεις τους είναι ασανσέρ. Υπήρξαν μέρες σαρωτικές και μέρες που έδειξαν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Τη Σίσσυ δεν τη φοβόμαστε, η εκπομπή της έχει περιεχόμενο και πρωτογενές υλικό. Από την άλλη, η Ελένη επέστρεψε χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά από το παρελθόν. 

Το μόνο που προβληματίζει αρκετά το Μεγάλο κανάλι είναι η καθημερινή σειρά «Το αύριο μας ανήκει» που δίνει και lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και οι ειδήσεις να βρίσκονται κάτω από αυτές του ΣΚΑΙ και του STAR εκείνη την ώρα. 

Η «Γη της Ελιάς» τα πηγαίνει εξαιρετικά, παρά τις προβλέψεις πολλών. Μπορεί ο «Σασμός» να έχει πάρει κεφάλι, αλλά σε κάθε περίπτωση το πείραμα έχει πετύχει. 

Σε γενικές γραμμές, το Mega εξελίσσεται στο φαβορί της σεζόν για το Α μισό της σεζόν, αν και ακόμα περιμένουμε και τις νέες σειρές στο prime time που θα ανταγωνιστούν τις «Άγριες Μέλισσες», το πως θα κινηθεί ο σταθμός στη late night ζώνη, αλλά και η εκπομπή του Σαββατοκύριακου με την Κατερίνα Καραβάτου. 

Τέλος, να περιμένουμε να δούε και την έλευση της νέας πρωινής εκπομπής του Star που μπορεί με τη σειρά της να έχει απρόσμενη δυναμική και να «κλέψει» τηλεθεατές τόσο από την Ελεονώρα, όσο και από τη Δανάη. 





ALPHA

Σαφέστατα το κανάλι έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από την περσινή. Φάνηκε ότι επιτέλους ο ALPHA παίζει ξανά καθοριστικό ρόλο στα πράγματα. Το μεγάλο στοίχημα, ο «Σασμός» πέτυχε και με το παραπάνω και αναδεικνύεται στον βασικό ρυθμιστή της ζώνης 21.00-22.00, ενώ μέχρι και στιγμής και το slot των κωμωδιών 20.00-21.00 σαρώνει. 

Η Καινούργιου μπορεί να μην έχει προς το παρόν την περσινή δυναμική της, ωστόσο ο ALPHA βλέπει στη ζώνη αυτή νούμερα που έχει να δει πάνω από 10 χρόνια. Το πρόβλημα είναι οι χαμηλές πτήσεις της Τατιάνας, ενώ και το «Bachelor» δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα (χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι «Μέλισσες». 

Το «Happy Day» μπορεί να χάνει από την Ελεονώρα αλλά κρατά μία δυναμική, ενώ ευχαριστημένοι είναι με τις «Οικογενειακές Ιστορίες» και το «Deal». 

Μέχρι στιγμής ο ALPHA είναι στους κερδισμένους των πρώτων ημερών. 





STAR

Για το STAR ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα, καθώς το νέο στοίχημα της πρωινής ζώνης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η Ζήνα Κουτσελίνη παρά τη χλιαρή πρεμιέρα ανέβηκε, ενώ πολύ ενθαρρυντικές είναι οι τηλεθεάσεις για το «Shopping Star» και τον «Τροχό της Τύχης». 

Το «GNTM» στέκεται με πολύ καλά ποσοστά απέναντι σε τόσο σκληρό ανταγωνισμό, αν και δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα δεδομένα μόλις μπουν στη μάχη οι «Άγριες Μέλισσες». 





ΣΚΑΙ

Εδώ επικρατεί ο απόλυτος πανικός! Και τα δύο προιόντα της prime time (Top Chef, Big Brother) φέρνουν απογοητευτικές τηλεθεάσεις. Το ότι ο δεύτερο στέκεται κάπως σε διψήφια οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι ο βαρύς ανταγωνισμός του ΑΝΤ1. Τα στελέχη του ΣΚΑΙ γνωρίζουν ότι η φυσική εξέλιξη είναι το ριάλιτι εγκλεισμού να έχει και αυτό μονοψήφια. 

Το «Love It» παρά το γεγονός ότι είναι καλύτερο φέτος, σημειώνει πολικά νούμερα τηλεθέασης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην εκπομπή «Όλα γκουντ» το Σαββατοκύριακο. Το «Κάτι ξαναψήνεται» πήγε συμπαθητικά, αλλά ξεκίνησε με τους παίκτες του Survivor και αυτό έδωσε μία λογική ώθηση. Θα είναι από εβδομάδα τα ίδια νούμερα; 

Το «Καλό Μεσημεράκι» ήρθε για να δώσει κάπως μία «ανάσα» στον ΣΚΑΙ, αλλά η συνολική εικόνα είναι τόσο κακή που ένας κούκους δεν φέρνει την Άνοιξη...



  ANT1



Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση και στον ΑΝΤ1, απλώς εκεί περιμένουν την ανατροπή της κατάστασης με τις «Άγριες Μέλισσες» και το «2night show». 

Η εκπομπή «Το Πρωινό» μπορεί να μην είναι πρώτη, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα από περύσι, ενώ αστάθεια υπάρχει στο «Καλημέρα Ελλάδα». Το «Ρουκ Ζουκ» βρήκε τα πατήματά του και από εκεί και πέρα το χάος. «5χ5», «Ήλιος» και «Game of chefs» είναι οι πονοκέφαλοι στο Μαρούσι. 

Αν δεν λυθούν τα παραπάνω 3 προβλήματα, τότε το κανάλι θα βρεθεί εκτος της πρώτης τριάδας. Μα καλά στην πιο ανταγωνιστική σεζόν της τηλεόρασης άφησαν το τηλεπαιχνίδι του Σεφερλή χωρίς μία ικανοποιητική πασα; Τα λάθη αυτά πληρώνονται, το πρόγραμμα των καναλιών δεν γίνεται να έχει κενά. 

Ακόμα και το Mega που έχει πολύ πιο δυνατό αρχείο από το Mega, αντιλήφθηκε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει μόνο με καινούργιο πρόγραμμα. Η λογική του ΑΝΤ1 να καλύπτει ολόκληρα slot με επαναλήψεις ανήκει στο παρελθόν. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει και η ιδιοκτησία και να δίνει περισσότερα χρήματα. Ακόμα και απλοί τηλεθεατές φέτος είχαν την αίσθηση οτι ο ΑΝΤ1 έχει ένα παρατημένο πρόγραμμα. Και καλά να το αντιλαμβάνεται η πιάτσα, όταν αυτό «περνά» και προς στον απλό κόσμο, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα...





OPEN

Στο OPEN τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τελικά, το τέλος της συνεργασίας της «Barking well media» με το κανάλι στοίχισε. Η πρωινή ζώνη (τόσο η καθημερινή, όσο και αυτή του Σαββατοκύριακου) βρίσκεται περίπου στο 1/3 της περσινής τηλεθέασης, πτώση που δύσκολα θα συναντήσει κανείς από σεζόν σε σεζόν. 

Το κλίμα που επικρατεί στο OPEN έχει παρασύρει ακόμα και τις σταθερές αξίες, όπως τη Φαίη Μαυραγάνη που δεν την έχουμε συνηθίσει να χάνει στα δυναμικά από τον Γιώργο Αυτιά. Μήπως αυτά βλέπει ο Αντώνης Κανάκης και δεν θέλει να συνεχίσει στην Παιανία; Μιας που αναφέραμε το όνομα αυτό, νομίζω είναι αντιληπτό πως αν τελικά και το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» βρεθούν εκτός OPEN, θα μιλάμε για την «ταφόπλακα» ενός καναλιού που δύσκολα θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά στις επιλογές μας στο τηλεκοντρόλ. 

Σοφή κίνηση, ωστόσο, η μετακίνηση της Τζωρτζέλας στη μεσημεριανή ζώνη που κατάφερε από το 0,8%, να "χτυπάει" το 4,1%. Οι υπόλοιπες ώρες για το κανάλι είναι ανύπαρκτες. Αυτά που έρχονται σύντομα και περιμένουμε να δούμε μήπως κάνουν την έκπληξη είναι οι σειρές «Η τελευταία ώρα» που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το «Σαγαπάω μεν αλλά...» που θα το βλέπουμε δύο φορές την εβδομάδα στη ζώνη των 20.00 και το καθημερινό παιχνίδι μόδας «Glam Wars» που ακόμα αγνοείται αν θα το βλέπουμε στη μεσημεριανή ζώνη ή στη βραδινή. 

Θέμης Γεωργαντάς, Νικολέττα Ράλλη και Έλενα Χριστοπούλου στα προσεχή σχέδια χωρίς να ξέρουμε παραπάνω λεπτομέρειες. 





Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ