2021-09-22 15:02:38
Φωτογραφία για Γιώργος Καραγιάννης: Τον Οκτώβριο ξεκινά το Τραμ στον Πειραια, το καλοκαίρι το Μετρό
Στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και σε όλα τα άλλα μεγάλα κατασκευαστικά έργα που είναι σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη επένδυση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ύψους 3,5 δις. που θα αρχίσει να υλοποιείται το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, όπως τόνισε, ο «σιδηρόδρομος είναι αυτός που θα οδηγήσει στη νέα εποχή».

Ο υφυπουργός, επίσης έκανε λόγο για το Μετρό στον Πειραιά, για το Τραμ που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και τη Γραμμή 4, η οποία θα αλλάξει όλη την κυκλοφοριακή εικόνα της Αθήνας.

«Έχουμε ένα φιλόδοξο, εντελώς ρεαλιστικό, κατασκευαστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε. Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δουλεύουμε συστηματικά, μεθοδικά, λέμε πολύ λίγα και κάνουμε πολλά περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.


Ο κ. Καραγιάννης μίλησε και για το Μετρό στον Πειραιά και όπως τόνισε οι συρμοί θα φτάσουν στην Πόλη το καλοκαίρι του 2022. «Έχουμε παραδώσει τους τρεις σταθμούς και απομένουν άλλοι τρεις ώστε η διαδρομή Πειραιάς – Αεροδρόμιο να γίνεται σε 50’. Ό, τι λέμε το πραγματοποιούμε», είπε. Μάλιστα, ανέφερε ότι παράλληλα θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ, ώστε άμεσα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στη Γραμμή 4 του Μετρό, τονίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο , που θα αλλάξει τις κυκλοφοριακές συνήθειες των Αθηναίων. «Θα εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι από 340.000 πολίτες, θα μειωθεί η κίνηση των οχημάτων κατά 50-60 χιλιάδες, θα δημιουργηθούν έως 10.000 νέες θέσεις εργασίας και τελικά, θα αλλάξει η εικόνα της Αθήνας».

Στο ερώτημα για τις κινήσεις που σχεδιάζονται για την αναβάθμιση και κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι πολύ σύντομα θα μπουν στις «ράγες» έργα ύψους 3,5 δις ευρώ. Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών, θα συνδεθεί το τρένο με το λιμάνι της Πάτρας. Ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή, το Αθήνα – Θεσσαλονίκη που θα μειώσει το χρόνο κάτω από τις 3,5 ώρες. Παράλληλα, στην Αττική προχωράει η σιδηροδρομική σύνδεση τόσο στο λιμάνι του Λαυρίου όσο και της Ραφήνας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται με τη σιδηροδρομική Εγνατία τα τρία λιμάνια, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα που είχαν τα σιδηροδρομικά έργα ήταν ότι τμηματοποιούσαν. Εμείς αποφασίσαμε να τα προκηρύξουμε όλα μαζί και ουσιαστικά να είναι έργα “turn key”, δηλαδή με το κλειδί στο χέρι, ώστε να μην υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις και να μην πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο αποζημιώσεις».

Ερωτηθείς για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό τους τελευταίους 25 μήνες έγινε συστηματική και μεθοδική δουλεία για να παραχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όπως εξήγησε, είναι σημαντικό να γίνει το έργο γιατί η Κρήτη έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα.

«Όταν είδαμε τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων πάθαμε σοκ» είπε, σημειώνοντας ότι η Κρήτη έχει το τετραπλάσιο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με τον Μ.Ο. της Επικράτειας!

«Μόνο να σας πω ότι το 53% των ατυχημάτων γίνονται στην Αττική. Ξέρετε πόσα είναι τα θανατηφόρα; Μόλις το 3%! Στην Κρήτη πόσα είναι; Δυστυχώς 30%!», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο αυτοκινητόδρομος που θα γίνει τα επόμενα χρόνια είναι απόλυτα αναγκαίος και για την οδική ασφάλεια και για την ανάπτυξη του νησιού.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Καραγιάννης είπε ότι η Κρήτη από τα δυτικά έως τα ανατολικά θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο από τις αρχές του 2022.

athenstransport.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ