2021-10-02 12:30:05
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα πιο γρήγορα τρένα στον κόσμο.
Πηγή: Getty Images / Michael Dunning

Η μηχανική, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής, εκτοξεύει τους επιβάτες σε ταχύτητες που στο παρελθόν φαινόταν ανέφικτες. Σας παρουσιάζουμε επτά τρένα που τρέχουν μακριά από όλους τους άλλους. 

«Υπομονή, το ταξίδι ξεκινά! Μπορούμε να φτάσουμε ταχύτητες έως και οκτώ χιλιόμετρα την ώρα ».

Η προειδοποίηση που προηγήθηκε του παρθενικού ταξιδιού της πρώτης ατμομηχανής στον κόσμο πρέπει να ακούστηκε έτσι ή κάπως έτσι. Αυτό ήταν στο Merthyr-Tydfil, Ουαλία, στις 13 Φεβρουαρίου 1804. Έχουν συμβεί πολλά από τότε. Μερικοί από τους κατόχους ρεκόρ που ακολουθούν ακόμη κινούνται στις ράγες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

7. InterCityExperimental (ICE / V): 406 km / h

Πηγή: παλτό pa / coat

Από το 1988 έως το 1989 το InterCityExperimental (ICE / V) ήταν το ταχύτερο τρένο με τροχούς στον κόσμο. Και ακόμη και σήμερα είναι το γρηγορότερο στο είδος του με 406 χλμ. / Ώρα - αλλά μόνο στη Γερμανία.


Σε μια σιδηροδρομική συνέντευξη , ο τότε διευθυντής έργου Hans Peter Lang αποκαλύπτει το κίνητρο πίσω από την κατασκευή του InterCityExperimental στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν ο ανταγωνιστής ονομαζόταν TGV:

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ. ΧΑΝΣ ΠΙΤΕΡ ΛΑΝΓΚ,Υπεύθυνος έργου για την κατασκευή του πρώτου ICE

Ο Λανγκ συνεχίζει: «Επιπλέον, υπήρχε διάθεση από όλες τις πλευρές να προωθήσουν την ανάπτυξη με δικούς τους πόρους. Θεωρήθηκε ως ένα είδος εθνικής εργασίας να φτιάξεις το δικό σου τρένο υψηλής ταχύτητας ».

Ο Μπάχνερς θέλει να σκεφτεί ξανά αυτό το πνεύμα αισιοδοξίας. Η Deutsche Bahn αποκατέστησε το Intercity Experimental 2021. Το τελικό αυτοκίνητο με κινητήρα βρίσκεται με ένα ενδιάμεσο αυτοκίνητο σε μια τοποθεσία DB στο Minden.

6. Ο ταχύτερος κάθε μέρα - Transrapid Shanghai: 430 km / h

Πηγή: pa / Markus Mainka

Το Transrapid Shanghai φτάνει τα 430 km / h κάθε μέρα, καθιστώντας το το τρένο που συνήθως ταξιδεύει ταχύτερα. Το τρένο maglev αναπτύχθηκε στη Γερμανία από τη Siemens και την ThyssenKrupp από το 1969. Ωστόσο, τα μοντέλα χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα.

Ωστόσο, η ταχύτητα προσφέρεται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες το πρωί και το απόγευμα. Διαφορετικά, περνά με τελική ταχύτητα 300 km / h πάνω από τον σιδηρόδρομο ανάρτησης. Η συγκίνηση της ταχύτητας, ωστόσο, διαρκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα: η απόσταση από την περιοχή του Shanghai New International Expo Center έως το Αεροδρόμιο Pudong είναι μόλις 30 χιλιόμετρα. Στην Κίνα, αυτό το τρένο ονομάζεται επίσης "Τρένο Μαγκλέφ της Σαγκάης": Το Μάγκλεφ προέρχεται από το "Μαγνητικό μετεωρισμό" και γενικά αναφέρεται σε τρένα μαγνητικής μετεωρισμού. Θα συναντήσουμε ξανά τη συντομογραφία.

5. Το ταχύτερο τρένο στις δημόσιες υπηρεσίες - το CRH380BL από την Κίνα: 487,3 χλμ. / Ώρα

Πηγή: pa / dpa / Zhang Qingyun

Το CRH380BL συντομεύτηκε σε δώδεκα αυτοκίνητα και έτσι έγινε κατάλληλο για το παγκόσμιο ρεκόρ σειρών τρένων: Στις 9 Ιανουαρίου 2011, έφτασε τα 487,3 χλμ. / Ώρα στη διαδρομή από το Ξουζού προς το Μπενγκμπού. Η Siemens προμηθεύει βασικά μέρη για αυτό το τρένο, όπως τα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Η τελική του ταχύτητα στην προγραμματισμένη υπηρεσία είναι ακόμα 380 χλμ. / Ώρα. Με αυτή την ταχύτητα, πηγαίνει από το Πεκίνο στη Σαγκάη - 1.318 χιλιόμετρα - σε περίπου τέσσερις ώρες. Ακόμη και τα προηγούμενα CRH2C και CRH3C έφτασαν στην τελική ταχύτητα των 350 km / h στην καθημερινή ζωή. Παρεμπιπτόντως: Το "CRH" σημαίνει "China Railway High-Speed" στα μοντέλα. Το "τρία" στο ταχύτερο τρένο, το CRH380BL, αναφέρεται στις παραλληλίες με το ICE 3 όσον αφορά την κατασκευή.

4. Το TGV-Atlantique από το 1990: 515,3 χλμ. / Ώρα

Πηγή: pa / dpa / Maxppp Marc Ollivier

Την 1η Δεκεμβρίου 1989, το TGV έβαλε έναν αποσβεστήρα στο ICE - με την μεταφορική έννοια: Κατά τη διάρκεια της επίσημης δοκιμαστικής οδήγησης, σφύριξε πάνω από τις ράγες με 482,6 χλμ. / Ώρα - που ήταν ήδη 76 χλμ. / Ώρα γρηγορότερα από το προηγούμενο ρεκόρ - σπάζοντας το ICE. Λίγο αργότερα, στις 17 Μαΐου 1990, το TGV-Atlantique έκανε ακόμη 515,3 χλμ. / Ώρα.

Αυτό απέκτησε την πρώτη θέση στη Γαλλία: Πριν το InterCityExperimental (ICE / V) γίνει ο κάτοχος ρεκόρ, ένα TGV είχε ήδη το ρεκόρ των 380 km / h από το 1980. Η TGV-Atlantique εξακολουθεί να λειτουργεί σε πολλά δρομολόγια στη Γαλλία σήμερα.

3. Το ταχύτερο τρένο με τροχούς - το TGV V150: 574 χλμ. / Ώρα

Πηγή: pa / dpa / Christophe_Karaba

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF δεν δημιούργησε το ταχύτερο τρένο ποτέ, αλλά το γρηγορότερο με τροχούς σε ράγες. Στις 3 Απριλίου 2007, ταξίδευαν με 574 χλμ. / Ώρα και ξεπέρασαν τις δικές τους προσδοκίες.

Το όνομα αποκαλύπτει τον στόχο στην κατασκευή του τρελού οχήματος: Το "V" του V150 σημαίνει "Vitesse" (γαλλικά για "ταχύτητα"), το 150 για τα μέτρα που καλύπτονται ανά δευτερόλεπτο. Τα 150 m / s αντιστοιχούν σε 540 km / h. Θεωρήθηκε από προσομοιώσεις υπολογιστών πριν από την κατασκευή του δοκιμαστικού τρένου ότι αυτή ήταν μια ρεαλιστική τιμή. Όταν επιχειρήθηκε ένα ρεκόρ στη διαδρομή από το Παρίσι στο Μποντρεκούρ, επιτεύχθηκαν περισσότερα 24 χλμ. / Ώρα. Τυχερός μου: Κατά τη διάρκεια της πρόβας για φόρεμα έξι ημέρες νωρίτερα, το ταξίδι τελείωσε με μια επείγουσα στάση στα 506 χλμ. / Ώρα αφού είχε ξεκολλήσει ένα πλαστικό κάλυμμα 2. JR-Maglev MLX01: 581 χλμ. / Ώρα

Πηγή: pa / ZB / ba

Το τρένο maglev των Ιαπωνικών Σιδηροδρόμων (JR) είναι επτά χλμ. / Ώρα πιο γρήγορο από το δοκιμαστικό TGV V150. Έφτασε τα 581 χλμ. / Ώρα στις 2 Δεκεμβρίου 2003.

Ωστόσο, η τύχη κράτησε μόνο πέντε δευτερόλεπτα επειδή η δοκιμαστική πίστα Yamanashi ήταν πολύ σύντομη. Χρειάστηκαν 8,8 χιλιόμετρα για να φτάσει στην ταχύτητα. Το MLX01 είναι ένα αμιγώς πειραματικό τρένο, ενώ ο διάδοχός του είναι έτοιμος για σειρά παραγωγής. Πριν φτάσουμε σε αυτό, συνοπτικά για τη γνώμη σας:

1. Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο - The Shinkansen L0: 603 km / h

Πηγή: pa / dpa / Jr Tokai / Handout

Το Shinkansen L0 αναπτύχθηκε με βάση το όχημα δοκιμής MLX01. Στην αρχή του ταξιδιού, το L0 κυλά σε ελαστικούς τροχούς. Μόνο όταν επιτευχθούν 150 χλμ. / Ώρα, η μαγνητική δύναμη μπορεί να σηκώσει το τρένο και να αποφύγει τις τριβές - κάτι που έγινε εφικτό από την ανείπωτη ταχύτητα των 603 χλμ. / Ώρα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής οδήγησης στις 21 Απριλίου 2015!

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί μόνο δοκιμαστικές διαδρομές στην πίστα δοκιμών Yamanashi. Το πρώτο δημόσιο ταξίδι με το εξαιρετικά γρήγορο Shinkansen L0 αναμένεται να ξεκινήσει το 2027. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάλληλη γραμμή Chūō-Shinkansen από τη Shinagawa στη Ναγκόγια.

welt.de

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ