2021-11-08 10:02:09
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Συνελήφθη άνδρας για πυρκαγιά σε τρένο Shinkansen.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο ότι άναψε φωτιά σε τρένο στη νοτιοδυτική περιοχή Kyushu της Ιαπωνίας. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Αξιωματούχοι λένε ότι το άτομο ισχυρίζεται ότι εμπνεύστηκε από την επίθεση στο Τόκιο τον περασμένο μήνα.

Ο άνδρας επιβάτης φέρεται να έβαλε φωτιά στο πάτωμα του τρένου Kyushu Shinkansen λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ενώ ταξίδευε από τον σταθμό Kumamoto προς τον σταθμό Shin-Yatsushiro.

Η φωτιά προκάλεσε συναγερμό έκτακτης ανάγκης. Το τρένο σταμάτησε στο σταθμό Shin-Yatsushiro, όπου η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ως ύποπτο για απόπειρα εμπρησμού.

Οι ερευνητές λένε ότι ο ύποπτος είναι ο Miyake Kiyoshi, ένας 69χρονος άνδρας από την πόλη Fukuoka στο Kyushu. Το περιστατικό έχει διακόψει τις υπηρεσίες Kyushu Shinkansen.

Αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων σε ιαπωνικά τρένα που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Το Halloween, η αστυνομία του Τόκιο συνέλαβε έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι, αφού φέρεται να μαχαίρωσε έναν άνδρα και να άναψε φωτιά σε ένα τρένο που κινούνταν. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκείνη την επίθεση. Η αστυνομία και οι σιδηροδρομικές εταιρείες λένε ότι έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό.

3.nhk.or.jp

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ