2021-11-15 21:22:43
Φωτογραφία για Η Τουρκία θα κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό τρένο.
Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Adil Karaismailoglu είπε ότι η χώρα θα παράγει σύντομα το πρώτο εγχώριο ηλεκτρικό τρένο της, ανέφερε η Yeni Shafak. "Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την παραγωγή του πρώτου εθνικού και εγχώριου ηλεκτρικού τρένου με ταχύτητα σχεδιασμού 176 χιλιομέτρων την ώρα και ταχύτητα λειτουργίας 160 χιλιομέτρων. Τα τρένα μας θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα." τόνισε ο Καραϊσμαϊλόγλου.

Είπε ότι η κυβέρνηση επένδυσε 212 δισεκατομμύρια λίρες (21,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σιδηροδρομικές επενδύσεις μεταξύ 2003 και 2020 και τόνισε τη σημασία των τρένων στην πράσινη επανάσταση.

Ο  Καραϊσμαϊλόγλου δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί όλο το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο και ότι το μήκος του σιδηροδρόμου έχει διευρυνθεί στα 12.803 χιλιόμετρα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για να γίνουν όλοι οι σιδηρόδρομοι με ηλεκτρικό σήμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη 3.500 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών υπό ανάπτυξη.


Μιλώντας για την ανάπτυξη των αστικών σιδηροδρομικών μεταφορών, ο Karaismailoglu είπε ότι το υπουργείο έχει αναπτύξει 312 χιλιόμετρα οικολογικά σιδηροδρομικά συστήματα.

Δήλωσε ότι μεταξύ άλλων τρόπων μεταφοράς, οι σιδηρόδρομοι είναι ένα πολύ σημαντικό σύστημα μεταφοράς για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Θα καλύψουμε περισσότερο από το 50 τοις εκατό της ενέργειας που καταναλώνεται από τους κρατικούς σιδηροδρόμους της Δημοκρατίας της Τουρκίας (TCDD) από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Από το 2021, περίπου 5.753 χιλιόμετρα, ή το 45 τοις εκατό, των γραμμών TCDD έχουν ηλεκτροδοτηθεί. », υπογράμμισε ο Καραϊσμαϊλόγλου.

Η Συμφωνία του Παρισιού, η οποία επιδιώκει να διατηρήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα, τέθηκε σε ισχύ στην Τουρκία στις 10 Νοεμβρίου. Η πράσινη επανάσταση προβλέπεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, καθώς και στο κλίμα και περιβάλλον.

Ο   Καραϊσμαϊλόγλου τόνισε επίσης το όραμα του υπουργείου για την επανάσταση της πράσινης ανάπτυξης της Τουρκίας, καθώς και τις πολιτικές και τα προγράμματά του.

Ανέφερε ότι το υπουργείο έχει αναλάβει επενδύσεις στους τομείς των μεταφορών, της επιμελητείας και της ψηφιοποίησης για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι, τα φορτία και τα δεδομένα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

«Προχωράμε ταχύτατα προς τους στόχους μας για πράσινη ανάπτυξη με τα έγγραφα στρατηγικής υψηλού επιπέδου για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές, πράσινο λιμάνι, ανάπτυξη σιδηροδρομικών μεταφορών, μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών και διάδοση οχημάτων μικροκινητικότητας», τόνισε ο υπουργός. .

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 2019-2023, το υπουργείο στοχεύει στην υλοποίηση μεταφορικών υποδομών που θα επιτρέψουν την ενοποίηση όλων των μέσων μεταφοράς με προγραμματισμένο τρόπο, για τη βελτίωση των δυνατοτήτων συνδυασμένης εμπορευματικής μεταφοράς και των αστικών συγκοινωνιακών υποδομών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

azernews.az

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ