2021-12-10 17:30:06
Φωτογραφία για Ο Κάλινιτς πλήγωσε τον Ολυμπιακό



Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βελιγράδι για την 3η εκτός έδρας νίκης του, αλλά το... μπασκετικό ξύλο των παικτών του Ερυθρού Αστέρα δεν του επέτρεψε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα. Το τελικό 81-76 είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή ενός από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους των Σέρβων.

Ο Νίκολα Κάλινιτς επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στην Φενέρμπαχτσε και ένα στη Βαλένθια και "εκτέλεσε" το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου τον Ολυμπιακό με 25 πόντους! Αν κοιτάξεις τη στατιστική του, καταλαβαίνεις πως έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Τελείωσε με 8/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ (1 επιθετικό) και 6 ασίστ. Νίκησε τους προσωπικούς του αντιπάλους με κάθε τρόπο στο ένας εναντίον ενός. Έβαλε την μπάλα στο παρκέ, κέρδισε τους ψηλούς στις αλλαγές, ενώ όταν "αγκυροβόλησε" στο ποστ με πλάτη ήταν ανίκητος. Αν ρίξουμε μία δεύτερη ματιά στα νούμερά του, βλέπουμε πως ο Κάλινιτς "πλήγωσε" και δημιουργικά τον Ολυμπιακό αφού ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του επιθετικού παιχνιδιού του Ερυθρού Αστέρα
. Πέραν από τους 25 πόντους του, με τις 6 του ασίστ δημιούργησε άλλους 15 για τους συμπαίκτες του! Τους 9 από τους 15 με δικές του πάσες στο τρίποντο (9/22 είχε ο Αστέρας) και τους υπόλοιπους 6 να προέρχονται με δημιουργία μετά από το ποστάρισμά του. Συνολικά λοιπόν ο Κάλινιτς συμμετείχε ως εκτελεστής ή δημιουργός σε 40 από τους 81 πόντους, νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό, αποτελώντας τον δήμιο του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι. Ήταν αυτός που σκόραρε ή έφτιαξε τους μισούς πόντους της ομάδας του, μιας ομάδας που δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επίθεση. Μάλιστα, ο Ερυθρός παρότι είναι η ομάδα που παίζει στις λιγότερες κατοχές στη διοργάνωση, πέτυχε 14 πόντους στο transition έναντι 5 της ομάδας του Μπαρτζώκα. Ο 30χρονος, λοιπόν, που επέστρεψε το καλοκαίρι στα γνώριμα λημέρια του για να ηγηθεί της προσπάθειας της αγαπημένης του ομάδας και κόντρα στους Πειραιώτες το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, αποδεικνύοντας πόσο πολυσύνθετος φόργουορντ είναι.

Πηγή: sportday.gr

VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ