2021-12-14 22:04:25
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Δοκιμή πρόβλεψης ατυχημάτων σε σιδηροδρομικές διαβάσεις με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Για την πρόληψη ατυχημάτων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, η Seibu Railway αναπτύσσει συστήματα που εντοπίζουν ανθρώπους και αντικείμενα σε σιδηροδρομικές διαβάσεις χρησιμοποιώντας AI (Τεχνητή Νοημοσύνη).

Η δοκιμή επαλήθευσης ξεκίνησε στη διέλευση της γραμμής Seibu Ikebukuro στο Toshima-ku του Τόκιο της Ιαπωνίας σήμερα το πρωί.

«Τα ατυχήματα σιδηροδρομικών διασταυρώσεων είναι ατελείωτα, θέλουμε να λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών διασταυρώσεων όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Takaharu Inuzuka, επικεφαλής του τμήματος σημάτων και επικοινωνιών του Seibu Railway Headquarters.

Η Seibu Railway αναπτύσσει ένα σύστημα που ανιχνεύει τη στόχευση ατόμων όταν έχουν κολλήσει σε σιδηροδρομικές διαβάσεις και ποδήλατα με τεχνητή νοημοσύνη και 13 εργαζόμενοι εργάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της πρώτης ημέρας των δοκιμών αυτήν την Τρίτη.


Όταν μια κάμερα υψηλής απόδοσης τοποθετημένη σε μια κολόνα κοντά σε μια σιδηροδρομική διάβαση καταγράφει ένα άτομο μέσα σε μια σιδηροδρομική διάβαση, το AI ανιχνεύει την ανωμαλία και μεταδίδει πληροφορίες και σήματα κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που στη συνέχεια αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα για να ειδοποιήσει το τρένο κινδύνου.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόβλεψης ατυχημάτων τρένων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και κάμερας στη γωνία του δρόμου.

"Στη δοκιμή που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, θα επαληθεύσουμε εάν το σύστημα λειτουργεί κανονικά ακόμη και σε διάφορες καταστάσεις όπως τη νύχτα. Και η Seibu Railway σχεδιάζει να το εφαρμόσει πρακτικά από το επόμενο έτος", πρόσθεσε ο Inuzuka.

tribunnews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ