2021-12-30 10:29:33
Φωτογραφία για Αίγιο – Διακοπτό: Η παλιά σιδηροδρομική γραμμή θα γίνει ποδηλατόδρομος!
Έπειτα από μια σειρά νομικών κινήσεων και πιέσεων που ασκήθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η παλιά σιδηροδρομική γραμμή.

Έπειτα από μια σειρά νομικών κινήσεων και πιέσεων που ασκήθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η παλιά σιδηροδρομική γραμμή που υφίστατο μόνο στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια καταργήθηκε. Ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης πραγματοποίησε ενέργειες και βγήκε ειδική απόφαση ΦΕΚ όπου κατατάσσει την εν λόγω γραμμή ότι βρίσκεται σε καταργημένο δίκτυο. Στόχος του Αντιπεριφερειάρχη είναι να γίνει η γραμμή αυτή ποδηλατόδρομος, κάτι το οποίο επιθυμούν χρόνια και οι κάτοικοι της περιοχής. Σύντομα, μάλιστα, ξεκινά και η σχετική μελέτη του έργου.

Στα πλεονεκτήματα του να προχωρήσει το έργο είναι σίγουρα το γεγονός ότι η γραμμή είναι ανενεργή, ενώ ταυτόχρονα είναι εντελώς «καθαρή», δεν υπάρχουν δηλαδή δύσβατα σημεία που θα εμποδίσουν τον ποδηλατόδρομο.


Αυτό που θα πρέπει πρώτα από όλα βέβαια να γίνει είναι η παραχώρηση από την ΓΑΙΟΣΕ του συγκεκριμένου τμήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ οι επαφές σε μία τέτοια κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει από τον κ. Ζαΐμη.

Η μελέτη του έργου αναμένεται να ετοιμαστεί στις αρχές του νέου έτους, θα ακολουθήσει στη συνέχεια η δημοπράτηση του, ενώ η χρηματοδότηση του θα εξασφαλιστεί μέσα από την ένταξη του σε κάποια από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Εφόσον όλα πάνε καλά (και υπάρχει στον ορίζοντα η προοπτική για να πάνε όλα καλά) το έργο θα προχωρήσει γρήγορα και από τις αρχές του 2023 όλα θα είναι έτοιμα, έτσι ώστε να γίνουν τότε και τα επίσημα εγκαίνια.

kalavrytanews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ