2022-01-03 18:41:07
Φωτογραφία για Η γαλλική Alstom υπέγραψε συμβόλαιο 500 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες συντήρησης του μετρό του Βουκουρεστίου
 

Συντήρηση ρουμανικού μετρό Πηγή: Alstom

 Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής τροχαίου υλικού Alstom δήλωσε τη Δευτέρα ότι της ανατέθηκε σύμβαση 500 εκατομμυρίων ευρώ (566 εκατομμύρια δολάρια) από τον χειριστή του υπόγειου συστήματος του Βουκουρεστίου Metrorex για την παροχή πλήρους υπηρεσιών συντήρησης του στόλου του μετρό του Βουκουρεστίου έως 2036.

Νικολέτα Μπανίλα

Οι υπηρεσίες καλύπτουν προληπτική και διορθωτική συντήρηση, καθώς και γενικές επισκευές για ένα συνολικό στόλο 82 τρένων, ανέφερε η Alstom σε δελτίο τύπου.

Μετά την παράδοση των νέων τρένων για τη Γραμμή 5 του Μετρό ως αποτέλεσμα διαγωνισμού που ανατέθηκε πέρυσι, ο στόλος θα συμπληρωθεί με τουλάχιστον 13 νέα τρένα Alstom Metropolis από το 2023 και η σύμβαση συντήρησης θα επεκταθεί σε αυτόν τον πρόσθετο στόλο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Alstom υπέγραψε σύμβαση 100 εκατομμυρίων ευρώ για 13 τρένα του μετρό, με δυνατότητα επιλογής άλλων 17.


Η Alstom παρέχει υπηρεσίες συντήρησης για το τροχαίο υλικό Metrorex από το 2004, επισκευάζοντας τόσο τον νέο όσο και τον παλιό στόλο.

Τα 82 τρένα με συνολικά 492 βαγόνια έχουν διανύσει κατά μέσο όρο συνολική απόσταση 8,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε ετήσια βάση. Πάνω από 350 άτομα ασχολούνται με τις δραστηριότητες συντήρησης, σύμφωνα με την Alstom.

Η Alstom δραστηριοποιείται στη Ρουμανία για σχεδόν 30 χρόνια και είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή λύσεων σηματοδότησης ή ηλεκτροδότησης σε περισσότερο από το 75% του βόρειου κλάδου του σιδηροδρομικού διαδρόμου Ρήνου-Δούναβη στη χώρα. Η γαλλική εταιρεία εφαρμόζει λύση αστικής σηματοδότησης ελέγχου τρένων στο μετρό του Βουκουρεστίου.

seenews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ