2022-01-28 14:44:23
Φωτογραφία για Ινδία: Εβαλαν φωτιά στα τρένα οι νέοι που ζητούν δουλειά στους σιδηροδρόμους -Διαμαρτύρονται για «στημένο» διαγωνισμό
Φοιτητικοί σύλλογοι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις, κυρίως στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, στην οποία καταγράφονται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ινδία

Χιλιάδες νέοι στην Ινδία έβαλαν φωτιά σε άδεια βαγόνια τρένων θέλοντας να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον «στημένο» διαγωνισμό που προκήρυξε η Ένωση Σιδηροδρόμων.

Όπως αναφέρει το Reuters, πολλοί από τους νέους που απέτυχαν στον διαγωνισμό, εμπόδισαν την κυκλοφορία των τρένων καίγοντας πολλά βαγόνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από την Ένωση Σιδηροδρόμων της χώρας, έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Φοιτητικοί σύλλογοι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις, κυρίως στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, στην οποία καταγράφονται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ινδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ανεργία στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου έχει ξεπεράσει το παγκόσμιο μέσο όρο τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια.


Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην αρχή της εβδομάδας όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων. Αυτό που έκανε πυρ και μανία τους νέους είναι ότι, στη λίστα των επιτυχόντων ήταν τα ίδια ονόματα των τυχερών, σε διαφορετικές όμως θέσεις εργασίας. Εκατομμύρια Ινδοί είχαν υποβάλει αίτηση για περίπου 150.000 θέσεις εργασίας στην επαρχία Μπιχάρ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Η διαδικασία πρόσληψης δεν ήταν διαφανής», είπε ο Ασούτος Σινγκ, ένας από τους διαδηλωτές στη Μπιχάρ. «Μερικοί από τους υποψηφίους που προσελήφθησαν είδαν τα ονόματά τους σε διαφορετικές θέσεις εργασίας , κάτι που είναι πολύ άδικο», πρόσθεσε.

protothema.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ