2022-02-12 08:40:27
Φωτογραφία για Θαύματα του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή
H ζωντανή παρουσία του Οσίου Μελετίου επιδεικνύεται ποικιλοτρόπως στο νησί της Ρόδου καθώς και ως αέναος πρεσβευτής ανά την οικουμένη. Πολλοί πιστοί έρχονται για πρώτη φορά ως προσκυνητές στην Ιερά Μονή για να εξιστορήσουν την προσωπική τους εμπειρία και την θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου. 

Ο άλλοτε άγνωστος «παπα Μελέτιος» γίνεται τοις πάσι γνωστός. Με απλότητα και ταπείνωση «εισβάλει» στη ζωή των πιστών αποκαλύπτοντας το όνομα του, λέγοντας «είμαι ο Μελέτιος» και τους προσκαλεί να έρθουν στο μοναστήρι του για να τους θεραπεύσει πνευματικά και σωματικά για να τους δώσει ένα λιθαράκι ελπίδας, πίστης και αγάπης.

Μια καινούρια πορεία γνωριμίας ξεκινάει με τον θαυματουργό ποιμένα και προστάτη της μονής που έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη σωτηρία της ψυχής και γίνεται ο «Δικός μας Άγιος», ένας συνδετικός κρίκος της επίγειας ζωής με την ουράνια.

Πολλά είναι τα θαύματα τα οποία τέλεσε ο Άγιος όσο ήταν ακόμη στη ζωή αλλά και μετά θάνατον από τα οποία αναφέρουμε λίγα εις δόξαν του Φιλανθρώπου Θεού.


Η μικρή Καθολική

Το 2011, η μικρή Καθολική, όπως μας διηγείται ο ιερέας Πατήρ Μακάριος από την πόλη της Ρόδου, ήταν μόλις 10 ετών όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια καθώς οι τιμές τις κρεατινίνης ήταν πάρα πολύ υψηλές. Κατόπιν παρότρυνσης των γιατρών, οι γονείς της την μετέφεραν επειγόντως στην Αθήνα με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα την αιμοκάθαρση. Η Καθολική, την ημέρα της εορτής του Αγίου Μελετίου, στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιούσε την πρώτη της θεραπεία.

Ο Πατέρας Μακάριος, ο οποίος συμμετείχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Αγίου, παρακαλούσε με δάκρυα τον Όσιο να θεραπεύσει τη μικρή Καθολική. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πάτερ επικοινώνησε αμέσως με τους γονείς του μικρού κοριτσιού και τότε ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας με θαυμαστό τρόπο οι τιμές της κρεατινίνης ήρθαν σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να υποβληθεί στην επώδυνη θεραπεία της αιμοκάθαρσης.

Ο Άγιος άκουσε τη θερμή προσευχή του τότε νεοχειροτονονηθέντα ιερέα πατέρα Μακάριου και η Καθολική μέχρι σήμερα είναι υγιέστατη και δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανέναν πρόβλημα με τα νεφρά της.

Ο Όσιος θεραπεύει καρκινοπαθείς

Η κα Μαρία Τερέζα στις 12 Φεβρουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια του μεθεόρτιου εσπερινού της εορτής του Αγίου Μελετίου, ήρθε για το καθιερωμένο της τάμα όπως η ίδια μας ανέφερε και άρχισε να διηγείται σε μια αδελφή της Μονής τη δική της προσωπική ιστορία.

Πριν 4 χρόνια, η αδελφή της διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να κάνει επειγόντως ολική αφαίρεση. Η κα Μαρία το ίδιο βράδυ βλέπει στο όνειρο της έναν καλόγερο, να της λέει «είμαι ο Μελέτιος, μην ανησυχείς η αδελφή σου θα γίνει καλά». Την επόμενη μέρα επικοινώνησε με την αδελφή της και της ανέφερε την παρουσία του Αγίου αλλά εκείνη δεν έδωσε πολύ σημασία στο γεγονός. Πραγματοποιήθηκε η επέμβαση και με τις πρεσβείες του Αγίου η εγχείρηση πέτυχε.

Συγκινημένη από το θαύμα η κα Μαρία άρχισε να αναζητεί ποιος ήταν ο καλόγερος με το όνομα Μελέτιος, ο οποίος μεσίτευσε προς τον Κύριο και η αδελφή της θεραπεύτηκε.

Άρχισε να ρωτάει φίλους και γνωστούς και τότε ένας κύριος που γνώριζε για τον Όσιο της είπε «να πας στο Μοναστήρι της Υψενής». Όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το μοναστήρι προσκύνησε την εικόνα του και αναγνώρισε ότι ο καλόγερος που της παρουσιάστηκε ήταν ο Άγιος Μελέτιος.

Η ολιγοπιστία της αδελφής της έγινε πίστη και αγάπη για τον Άγιο που την θεράπευσε. Σήμερα, η κα Μαρία έρχεται κάθε χρόνο στη χάρη του Αγίου μας για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τον θαυματουργό Άγιο.

«Ο Άγνωστος Μελέτιος»

Η κα Ηλιάνα γιατρός που ζει στην Γερμανία επικοινώνησε μαζί μας για να μας καταθέσει την προσωπική της γνωριμία με τον Άγιο Μελέτιο. Όπως μας διηγήθηκε, η μητέρα της που ζει στην Αθήνα προσευχόταν έντονα για τον αδελφό της Π., ο οποίος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ένα βράδυ λοιπόν, είδε στο όνειρο της έναν γέροντα με μανδύα, ντυμένο στα μαύρα να μπαίνει στο σπίτι της και να ευλογεί όλα τα δωμάτια.

Αρχικά, ευλόγησε το υπνοδωμάτιο του αδελφού της και έπειτα τους υπόλοιπους χώρους. Αφού ο Άγιος ευλόγησε το σπίτι, η μητέρα λέει στα παιδιά της «Βλέπετε παιδιά μου τον Μελέτιο;» και τότε σαν ακτίνα φωτός χάθηκε στον ουρανό. Όταν ξύπνησε η μητέρα, επικοινώνησε με την κόρη της και έτσι άρχισαν οι έρευνες στο διαδίκτυο για το ποιός ήταν αυτός ο άγνωστος Μελέτιος που ευλόγησε το σπίτι τους. Αφού η μητέρα της αναγνώρισε τον Άγιο μέσα από τις εικόνες που είχαν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, αμέσως επικοινώνησε με το μοναστήρι.

Η κα Ηλιάνα συγκινημένη μας ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν περιμέναμε κάποιο θαύμα, ούτε κάποια άμεση αλλαγή αλλά νιώσαμε τη συμπαράσταση του Άγιου, νιώσαμε ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει πνευματικά, νιώσαμε ότι είναι ο Δικός μας Άγιος και σύντομα θα έρθουμε να προσκυνήσουμε την θαυματουργό Αγία κάρα του».

Όσα δεν διακρίνουν τα ανθρώπινα μάτια, τα διακρίνουν οι Άγιοι.

Κατά την περίοδο των εργασιών στον ιερό ναό του Αγίου Μελετίου και συγκεκριμένα κατά την τοποθέτηση των σιδερένιων ράβδων (σιδερώματος) των κεντρικών κολώνων ο πετράς του ιερού ναού κος Τ. λέει στον υπεύθυνο σιδερά κο Μ «Να είσαι προσεκτικός στη δουλειά σου γιατί ο Άγιος εδώ όλα τα παρακολουθεί.», τότε εκείνος του απαντάει «Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά».

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθώς επίσης και το καλούπιασμα των κεντρικών κολώνων οι μηχανικοί του Ιερού Ναού στις 4 Αυγούστου του 2017, παρέλαβαν το έργο από τον σιδερά κο Μ. και εκτίμησαν ότι είναι κατάλληλο για να πέσουν τα μπετά (σκυρώδεμα) πριν τις 15 Αυγούστου. Στη συνέχεια της επικοινωνίας με την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής και να πέσουν τα μπετά κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο σιδεράς την ίδια μέρα που επέστρεψε από το μοναστήρι βλέπει το βράδυ στον ύπνο του έναν καλόγερο να του λέει «Μέχρι στιγμής όλα πήγαν καλά, εσύ γιατί άφησες τις κολώνες ατελείωτες εκεί που στηρίζεται όλος ο Ναός; Να πας να τις φτιάξεις». Αφού ξύπνησε έντρομος, άρχισε να διηγείται στη γυναίκα του το όνειρο. Την επόμενη μέρα, αγνοώντας την αλλαγή ημερομηνίας του σκυρωδέματος, επικοινωνεί με τον κο Τ. και του αναφέρει φοβισμένος να ενημερώσει τη Γερόντισσα να μην ρίξει τα μπετά πριν τις 15 Αυγούστου και αρχίζει να του εξιστορεί το όνειρο με τον καλόγερο, που δεν ήταν κανείς άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Μελέτιο.

Τέλος ο κος Μ. παραδέχτηκε στην ηγουμένη της Μονής το λάθος του πως δεν είχε τοποθετήσει τα τσέρκια (συνδετήρες) τριγύρω απο τις κατακόρυφες σιδερένιες ράβδους (αναμονές) λόγω των δυσκολιών της λιθοδομής, γεγονός που θα ήταν άκρως επικίνδυνο σε περίπτωση σεισμού. Παράλληλα αναλαμβάνει τα έξοδα για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών. Στις 16 Αυγούστου ξεκαλουπώνουν τις κολώνες με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν(πιστοποιηθούν) τα λόγια του Αγίου.

Το ανθρώπινο λάθος θα μπορούσε να γνωστοποιηθεί μόνο δια της θείας επεμβάσεως του Αγίου μας.

Μέσα από αυτό το θαυμαστό γεγονός, ο Άγιος για άλλη μια φορά μας απέδειξε τη ζωντανή παρουσία του ως «επιβλέπων μηχανικός» του έργου και δεν παύουμε να τον ευχαριστούμε για την άμεση και ταχεία του βοήθεια.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι με την παρουσία του Οσίου ενισχύθηκε η πίστη του κυρίου Μ. καθώς και ήρθε πιο κοντά στον Κύριο.
Πηγή: 
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ