2022-03-04 20:28:41
Φωτογραφία για Ουκρανία: Διεξάγουμε τον πρώτο «υβριδικό» πόλεμο στον κόσμο
Η αρχή κυβερνοασφάλειας της Ουκρανίας λέει ότι η χώρα διεξάγει έναν διπλό πόλεμο, στον κυβερνοχώρο και στο έδαφος, επεσήμανε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος Βίκτορ Ζόρα.

Ο ίδιος τονίζει, ότι το Κίεβο αντιμετωπίζει συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κατά των δικτύων της κυβέρνησης και των κρατικών υποδομών, με πολίτες και αξιωματούχους να γίνονται πλέον στόχος.

Ο Ζόρα λέει ότι οι ουκρανικές άμυνες αποκρούουν τις περισσότερες επιθέσεις τον κυβερνοχώρο, «αλλά βρίσκονται σε μια άνευ προηγουμένου μάχη κατά της Ρωσίας».

«Αυτοί οι δύο πόλεμοι είναι μέρος αυτού του υβριδικού πολέμου. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία και πιστεύω ότι ο κυβερνοπόλεμος μπορεί να τελειώσει μόνο με το τέλος του συμβατικού πολέμου».

Στην αρχή της εισβολής, το αρμόδιο υπουργείο δημιούργησε τον «cyber στρατό», ο οποίος πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις σε ρωσικούς στόχους.

Η ομάδα αυτή έχει τώρα 270.000 μέλη – αλλά το υπουργείο εκτιμά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 400.000 χάκερ που πολεμούν για την Ουκρανία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ