2022-03-15 08:20:23
Φωτογραφία για Fiscardo Art Villas



Όταν η σύγχρονη αρχιτεκτονική συναντά και ...υπηρετεί την παράδοση. 

Το Fiscardo Art Villas στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς είναι ένα συγκρότημα πέντε ανεξάρτητων κατοικιών, η κάθε μία με τον δικό της ιδιαίτερο "χαρακτήρα".

Ανάμεσά τους η Villa Armida, ένα εξαιρετικό πετρόκτιστο σπίτι διαμορφωμένο στο σημείο που  κάποτε υπήρχε αγροτική κατοικία και ελαιοτριβείο, που χρονολογούνται από το 1743. 



Η διαμόρφωση  κατασκευών σύγχρονης αισθητικής που όμως ταυτόχρονα οφείλουν να συμβαδίζουν τόσο με το φυσικό περιβάλλον όσο και με την ιστορία υπαρχόντων κτισμάτων είναι από τα δυσκολότερα αρχιτεκτονικά εγχειρήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συγκερασμός έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα. Ο χρόνος είναι ...παρών σε κάθε σημείο ενώ ταυτόχρονα απόλυτα ταιριαστά σύγχρονα στοιχεία διαμορφώνουν τους πολύ ιδιαίτερης αισθητικής χώρους. 


Ενώ αρχικά φαίνεται να είναι το φυσικό περιβάλλον και η εσωτερική διαμόρφωση τα κεντρικά στοιχεία που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα, με μια ...δεύτερη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. 

Η μελετημένη θέση ανέγερσης του κτίσματος συνολικά και κάθε δωματίου σε σχέση με τον ηλιακό προσανατολισμό και την θέα προς τους εξωτερικούς χώρους και την θάλασσα, το μεγάλο γυάλινο φουαγιέ στην είσοδο που αφήνει ουρανό και θάλασσα να ...εισβάλλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, η χρήση γενικά μεγάλων επιφανειών από γυαλί που αυξάνει την φωτεινότητα των χώρων σε συνδυασμό με την απουσία συμπαγών χωρισμάτων - κουφωμάτων ανάμεσα στους εσωτερικούς χώρους είναι τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που διαμορφώνουν την γενική αισθητική και ατμόσφαιρα του σπιτιού. 



Ξύλο, πηλός, ψάθα, μάρμαρο, καλαίσθητες μεταλλικές λεπτομέρειες και εξαιρετικής υφής υφασμάτινα στοιχεία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της γενικά minimal εσωτερικής διαμόρφωσης, που επίσης βασίζεται στον συνδυασμό παλαιών αντικειμένων με πιο σύγχρονα κομμάτια, ενώ χρωματικά κυριαρχεί το λευκό-υπόλευκο σε συνδυασμό με αποχρώσεις του μπλε και του βαθύ κόκκινου της τερακότας.

Η ίδια minmal αισθητική κυριαρχεί και στους εξωτερικούς χώρους, με πιο έντονα τα παραδοσιακά στοιχεία έτσι που όλα να βρίσκονται σε απόλυτη συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον, ακόμη και η εντελώς λιτού σχεδιασμού πισίνα. 

Στο fiscardoartvillas.com θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες και για τα πέντε σπίτια που αποτελούν το συκρότημα boutique καταλυμάτων. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ