2022-03-28 12:25:43
Φωτογραφία για Οι απίστευτες τοιχογραφίες του Thiaco Mazza



Όχι μόνο αυτά της γενετείρας του Belo Horizonte στην Βραζιλία αλλά πολλά κτίρια σε διάφορες περιοχές του κόσμου έχουν αποκτήσει εντυπωσιακή όψη χάρη στις απίστευτες τοιχογραφίες του Thiago Mazza. 

Ο Τιάγκο Μάτσα γεννήθηκε το 1984 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. 

Είναι κάτοχος πτυχίου γραφιστικής του State University of Minas Gerais και αυτοδίδακτος στην ζωγραφική. 

Το 2010 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το γκράφιτι και αργότερα άρχισε να ζωγραφίζει τοίχους. 

Είναι πλέον ο κεντρικός εκφραστής της σύγχρονης βραζιλιάνικης τοιχογραφίας και γνωστός παγκοσμίως σαν καλλιτέχνης της σύγχρονης αστικής τέχνης, λόγω της ικανότητάς του να απεικονίζει τόσο ιδιαίτερα την πανίδα και την χλωρίδα σε μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, σε ανοικτούς αλλά και κλειστούς χώρους, μετατρέποντας "αψυχες" τσιμεντένιες επιφάνειες σε κήπους και τροπικά δάση.  


Όλα του τα έργα, όπως δηλώνει ο ίδιος, ξεκινούν με την φωτογράφηση των θεμάτων στην διάρκεια εκδρομών του σε δάση.

«Όταν φωτογραφίζω τις συνθέσεις με πραγματικά φυτά, το κάνω με έντονο φυσικό φως ώστε να αιχμαλωτίσω το φως και τη σκιά, την αντίθεση την οποία αναζητώ στις συνθέσεις μου» 

Εκτός από το έμφυτο  ταλέντο και τις έντονες αποχρώσεις ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα έργα του από αυτά άλλων καλλιτεχνών murals είναι η χρήση στις συνθέσεις του στοιχείων πολύ μεγάλου μεγέθους, έτσι που τα έργα είναι ευδιάκριτα από μεγάλη απόσταση και πραγματικά δίνουν στα κτίρια μια πολύ ξεχωριστή όψη. 

Εκτός των καλλιτεχνικών ικανοτήτων που απαιτεί η συγκεκριμένη μορφή ζωγραφικής, πρόκειται και καθαρά τεχνικά για μια επίπονη διαδικασία, αφού για τις τοιχογραφίες ψηλών κτιρίων χρειάζεται να εργάζεται για μεγάλα διαστήματα με την βοήθεια γερανού, μέτρων ασφάλειας κλπ

Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιφάλ murals σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τον τελευταίο χρόνο ολοκλήρωσε έργα του σε περιοχές της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. 

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του το έργο του "συνομιλεί ταυτοχρόνως με την κλασσική ζωγραφική, την σύγχρονη τέχνη και την street art".  

Στoυς λογαριασμούς του Thiago στο instagram αλλά και στο facebook, όπως και στο επίσημο site του μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα και λεπτομέρειες για τις τεχνικές που ακολουθεί. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ