2022-04-18 14:12:06
Φωτογραφία για Κίνα: Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή προς την Ευρώπη Διασχίζει Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία
Μία νέα εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή από την πόλη Σιάν της βορειοδυτικής Κίνας ως το Μάνχαϊμ της Γερμανίας εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, συνδυάζοντας χερσαία και θαλάσσια (μέσω Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας) μεταφορά εμπορευμάτων από την Κίνα προς την Ευρώπη.

11.300 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το πρώτο τρένο σε αυτή τη διαδρομή, φορτωμένο με αγαθά όπως αθλητικές συσκευές, ρούχα και κλινοσκεπάσματα, αναχώρησε από τη Σιάν. Το τρένο θα περάσει από το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Τσεχία μέχρι να φτάσει εν τέλει στο Μάνχαϊμ, καλύπτοντας συνολική απόσταση 11.300 χιλιομέτρων.

Το νέο δρομολόγιο εξυπηρετεί χώρες και περιοχές που σπάνια είδαν εμπορευματικά τρένα μεταξύ Κίνας και Ευρώπης στο παρελθόν, ανοίγοντας νέες αγορές για τις επιχειρήσεις της Κίνας – και όχι μόνο, ενώ δημιουργεί μία εναλλακτική επιλογή για την μεταφορά προϊόντων.

Από την Σιάν εκκινούν 16 κύριες σιδηροδρομικές γραμμές προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «μία ζώνη, ένας δρόμος», διασχίζοντας πολλές χώρες και δεκάδες επαρχίες. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, από την κινεζική πόλη αναχώρησαν συνολικά 790 εμπορευματικά τρένα προς την Ευρώπη.

ot.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ