2022-04-26 17:28:45
Φωτογραφία για ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕΘ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ TO ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που σχεδιάστηκε με στόχο την ομαλή υλοποίηση του συνόλου των μελετών αλλά και των συνοδών έργων του Σταθμού Νέας Ελβετίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η στενή συνεργασία των δύο φορέων για τα θέματα αυτά έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και επιβεβαιώνεται επίσημα εκ νέου, αποσκοπώντας στην προσεκτική αξιολόγηση, τον έλεγχο και στην τελική έγκριση σειράς μελετών για τα έργα εύρυθμης κυκλοφορίας, σύγχρονων προσβάσεων, άνετης εξυπηρέτησης και μετεπιβίβασης στον πολυτροπικό σταθμό που θα δημιουργηθεί σε κατάλληλους χώρους στην επέκταση της οδού Μιχ. Ψελλού αλλά και στην εκπόνηση μελετών αρχιτεκτονικής αποκατάστασης, ώστε ο μετακινούμενος να χρησιμοποιεί με ασφάλεια και άνεση τους χώρους της περιοχής μόλις λειτουργήσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχει επίσης προγραμματίσει σειρά έργων για πολυθεματικό αναψυχής και κοινόχρηστους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.


Ένας μαραθώνιος σύνθετων μελετών που ανέλαβε ο ΟΣΕΘ ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και η συνεργασία που σφραγίζεται με αυτή την Προγραμματική Σύμβαση θα καταλήξει αφενός σε επόμενο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕΘ, Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την έναρξη της φάσης των έργων ολοκλήρωσης των χώρων. Εκεί η έμφαση θα δοθεί στα περιβαλλοντικά, το ανάγλυφο, τα κυκλοφοριακά, τον φωτισμό και την ευρυθμία των προσβάσεων του τερματικού χώρου, τα σύνθετα γεωτεχνικά και υδραυλικά θέματα αλλά και τη μορφολογία που θα προσδώσει στο σταθμό μετεπιβίβασης Ι.Χ., λεωφορείων και μετρό, την εικόνα ενός σύγχρονου λειτουργικού χώρου βιώσιμων μετακινήσεων. Τα παραπάνω δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας, ευχαριστώντας, παράλληλα, την Αττικό Μετρό για την άψογη συνεργασία και στήριξη.

 

 sidirodromikanea.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ