2022-05-30 23:51:46
Φωτογραφία για Πρώτο «όχι» του Μπάιντεν σε αίτημα του Κιέβου
Το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Ρωσία απέκλεισε  ο Τζο Μπάιντεν, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου για αποστολή οπλικών συστημάτων MLRS.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον λέει “όχι” στο αίτημα του Κιέβου

«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

 Η παράδοση τέτοιων όπλων, εμβέλειας έως 300 χιλιομέτρων, είχε αναφερθεί συχνά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. 

Μιλώντας στο CNN o Α. Αρεστέροβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, είπε ότ μια στρατιωτική νίκη εναντίον της Ρωσίας είναι «απίθανη» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύσουν την χώρα του με τα συγκεκριμένα όπλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη και ένας μικρός αριθμός οπλικών συστημάτων - μόλις 20 - θα συνιστούσαν «αλλαγή παιχνιδιού» στη σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς θα επέτρεπαν στα ουκρανικά στρατεύματα να αμυνθούν από επιθέσεις που προέρχονται από μεγάλη απόσταση. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία δεν θα τα χρησιμοποιούσε για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού προέδρους, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τη χαρακτήρισε «ορθολογική»...
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φαρμακολογία των tannins
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φαρμακολογία των tannins
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ