2022-05-31 15:42:36
Φωτογραφία για Στρατιωτική κινητικότητα σε δράση: Η LTG φορτώνει τανκς σε τρένα για πρώτη φορά
Οι Λιθουανικοί Σιδηρόδρομοι είχαν μια εμπειρία από πρώτο χέρι στις στρατιωτικές σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές πριν από μερικές ημέρες. Τα αμερικανικά στρατεύματα φόρτωσαν για πρώτη φορά τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις φόρτωσης Palemonas στο Βίλνιους. «Ήταν μια τρομακτική αλλά συναρπαστική θέα», δήλωσε ο Indre Glaniauskiene, επικεφαλής τερματικών διατροπικών μεταφορών στην LTG Infra, σε μια ανάρτηση στο LinkedIn.

Νίκος Παπατόλιος

«Η LTG Infra βρίσκεται στη διαδικασία προσαρμογής της μη στρατιωτικής υποδομής στις στρατιωτικές ανάγκες», πρόσθεσε. Πράγματι, η πρώτη φόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρένα στον Παλημώνα αποτελεί μέρος του ταμείου Στρατιωτικής Κινητικότητας της ΕΕ, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς. Περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στους σιδηρόδρομους. Στόχος της χρηματοδότησης είναι η ανάπτυξη υποδομής κατάλληλης για διπλή χρήση: όχι μόνο για τακτικές μεταφορές αλλά και για μετακίνηση βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού. Όπως και τα υπόλοιπα κράτη της Βαλτικής, η Λιθουανία βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών που θα λάβουν χρηματοδότηση για αυτόν τον σκοπό.


Βελτίωση των υποδομών στη Βαλτική

Τα κράτη της Βαλτικής, τα οποία μοιράζονται όλα τα σύνορα με τη Ρωσία, βελτιώνουν τις υποδομές τους για να βελτιώσουν τη στρατιωτική κινητικότητα. Από τα τρία, το μεγαλύτερο ποσό πηγαίνει στην Εσθονία, όπου το Εσθονικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων θα λάβει 31 εκατομμύρια για τη βελτίωση της σύνδεσης με τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Εσθονίας στην Τάπα. Μέρος των σχεδίων περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής υποδομής μεταξύ των σταθμών Palupera-Puka και Puka-Keeni για «να αυξήσει την ποιότητα της υποδομής, την ταχύτητα του τρένου και, εάν είναι απαραίτητο, να υποστηρίξει τη στρατιωτική σιδηροδρομική επιμελητεία», δήλωσε ο Kaido Zimmermann, πρόεδρος του εσθονικού διευθυντή σιδηροδρόμων Eesti. Raudtee.

Ο διευθυντής σιδηροδρόμων της Λιθουανίας LTG Infra λαμβάνει περίπου 13 εκατομμύρια για τη βελτίωση της εγκατάστασης φόρτωσης στον Παλεμώνα. Το υπουργείο Μεταφορών της Λετονίας θα λάβει περίπου 5 εκατομμύρια για να ενσωματώσει τις απαιτήσεις στρατιωτικής κινητικότητας στο λετονικό τμήμα του έργου Rail Baltica, ενός νέου σιδηροδρόμου που συνδέει τις τρεις χώρες.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ